to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θα παραιτηθεί κάποιος;

Η δημόσια σουηδική τηλεόραση έδειχνε χθες στα απογευματινά της δελτία εικόνες από τα αεροδρόμια, όπου ταξιδιώτες έβλεπαν τις πτήσεις τους προς Ελλάδα να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται χωρίς να δίνεται νέα ώρα αναχώρησης. Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας κάλεσε χθες τους Σουηδούς πολίτες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξανασκεφτούν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών τους.


Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι αν κακώς ή καλώς η κυβέρνηση αποφάσισε να κόψει τις πτήσεις από τη Σουηδία - οι οποίες τον Ιούνιο γίνονταν κανονικά. Το ερώτημα είναι πώς όλο αυτό συνέβη χωρίς να είναι ενήμερη η Σουηδία. Με αποτέλεσμα, κόσμος να ταλαιπωρείται αφάνταστα, η χώρα να δυσφημείται και ακόμα και Έλληνες πολίτες να μην μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Δεν είναι μόνο αυτά.

Τα βόρεια μεθοριακά περάσματα, εκτός από τον Προμαχώνα, έχουν κλείσει και αυτό γιατί το κράτος δεν φρόντισε να υπάρχουν κλιμάκια ελέγχου για τους εισερχόμενους τουρίστες.

Οι ακυρώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πέφτουν βροχή. Οι φορείς είναι ανάστατοι. Και ο υπουργός Τουρισμού προκάλεσε με τη συμπεριφορά του τους επαγγελματίες της Κρήτης, οι οποίοι διέκοψαν τη συζήτηση μαζί του και αποχώρησαν.

Είναι εύκολο να εξαγγέλλεις επιτελικότητα από τα μπαλκόνια και ειδικά όταν όλα τα ΜΜΕ σε αποθεώνουν και σε παρουσιάζουν σαν τον Μωυσή. Αλλά το πόσο επιτελική και αποτελεσματική είναι η διαχείριση των πραγμάτων φαίνεται στα δύσκολα.

Και στα δύσκολα η κυβέρνηση δεν απέτυχε απλώς. Αποδεικνύεται ανύπαρκτη.

Επιτελικό κράτος δεν υπάρχει. Λίγο φιλότιμο ίσως; Θα παραιτηθεί κάποιος για την κατάσταση αυτή; Ή θα συνεχίσουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)