to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θα πάνε τα ξενοδοχεία τους στη Βουλγαρία

Θα τα πάρουν τα ξενοδοχεία και θα τα τρέχουν στα Βαλκάνια μπας και βρουν κανέναν στην ανάγκη να τους δουλεύει για πέντε και έξι μήνες ασταμάτητα χωρίς ρεπό


Με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στο τέλος βλέπω τους ξενοδόχους των νησιών να παίρνουν τις μονάδες τους, απηυδισμένοι από τις παράλογες απαιτήσεις των εργαζόμενων, και να τις πηγαίνουν στη Βουλγαρία. Γιατί δεν γίνεται να μην μπορείς να βρεις μια καθαρίστρια που να μην ζητάει οκτάωρη σύμβαση. Δεν είναι δυνατόν να μην βρίσκεις προσωπικό για κουζίνα που να μην ζητάει ένα ρεπό τη εβδομάδα. Δεν βγαίνει η επιχείρηση άμα δεν έρχεται κανείς να δουλέψει με 600 ευρώ τον μήνα. Στο τέλος θα τα πάρουν, σου λέω, τα ξενοδοχεία και θα τα τρέχουν στα Βαλκάνια μπας και βρουν κανέναν στην ανάγκη να τους δουλεύει για πέντε και έξι μήνες ασταμάτητα χωρίς ρεπό, να τραβάει κουπί 15 και 16 ώρες την ημέρα και τις υπόλοιπες να κοιμάται σε κοντέινερ και να χρυσοπληρώνει τα αποφάγια της επιχείρησης.

Γιατί μόνο έτσι ξέρει να κινείται η υγιής επιχειρηματικότητα του τόπου. Έτσι ξέρει να βγάζει τα καλοκαίρια η βαριά βιομηχανία του τουρισμού. Με κορόιδα και είλωτες, που, έτσι και τολμήσουν και ζητήσουν έστω τα νόμιμα, το σύστημα μπλοκάρει και σηκώνει τα χέρια ψηλά διαμαρτυρόμενο για τους τεμπέληδες που αρνούνται να δουλέψουν. Γιατί ούτε που τους περνάει από το μυαλό να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τους εργαζόμενους. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό να εφαρμόσουν έστω και αυτά τα ελάχιστα που ο νόμος εξασφαλίζει στους εργαζόμενους.

Τα θέλουν όλα δικά τους για να λειτουργήσουν. Και αν δεν τα βρουν, ζητάνε τη βοήθεια των ανθρώπων τους στην κυβέρνηση, να επιδοτήσουν αυτά που οι ίδιοι όφειλαν να πληρώσουν για να τρέξει η σεζόν. Γιατί μόνο έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά τους. Με το να έχουν πάντα κάποιον στο τσεπάκι να επιδοτήσει με δημόσιο χρήμα τα κέρδη τους.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)