to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θα μείνουν με τον καημό

Είναι προφανής ο εκνευρισμός της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο ενδεχόμενο να μην κοπούν οι συντάξεις


Είναι προφανής ο εκνευρισμός της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο ενδεχόμενο να μην κοπούν οι συντάξεις. Μπορεί τα επίσημα δελτία Τύπου της οδού Πειραιώς να προσπαθούν να τον κρύψουν, αλλά στα ΜΜΕ που την υποστηρίζουν και στις δηλώσεις των στελεχών της δεν κρύβεται.

Κάθε δήλωση οίκου αξιολόγησης, “κύκλου” των δανειστών, στελέχους της Κομισιόν, που μιλάει για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, προβάλλεται με πηχυαίους τίτλους και φωνές. Κάνουν την ελπίδα τους πολιτική είδηση. Μια ελπίδα που θα φέρει νέα και αχρείαστα βάρη στους αδύναμους, αλλά θα ωφελήσει πολιτικά τους ίδιους. Ντροπή.

Ο ελληνικός λαός θυμάται: Όταν το ΔΝΤ εκβίασε την προνομοθέτηση της περικοπής στις συντάξεις και της μείωσης του αφορολόγητου, πίεσαν όσο μπορούσαν. “Υπογράψτε να τελειώνουμε” ούρλιαζαν. Όταν τελείωσε οριστικά το πρόγραμμα, χρησιμοποίησαν τα μέτρα αυτά ως επιχείρημα για να υποστηρίξουν ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Μοσκοβισί, έπεσαν επάνω του: δεσμεύσου τώρα ότι θα κοπούν οι συντάξεις, του είπαν, πάλι μέσα στη Βουλή και μέσα στα μούτρα της κοινωνίας, που παρακολουθούσε άναυδη. Και ο Κ. Μητσοτάκης, παρασκηνιακά, είπε στη Μέρκελ ότι η μη εφαρμογή των μέτρων τινάζει στον αέρα τις επιδιώξεις του.

Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ ένα κόμμα να σχεδιάζει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο την πολιτική του πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού. Ενός λαού τον οποίο οι ίδιοι έσπρωξαν στην απελπισία καταστρέφοντας την κοινωνία και την οικονομία το 2010 - 2014.

Δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστούν τα μέτρα. Και δεν θα εφαρμοστούν.

Η Νέα Δημοκρατία θα μείνει με τον καημό. Και με το στίγμα ενός πρωτοφανούς πολιτικού κυνισμού. Και πάλι ντροπή.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)