to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 12.03.2018

Διεθνή

«Θα μείνουμε στην αντιπολίτευση» δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσει στη Ρώμη η διεύθυνση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.


 Κύρια θέματα συζήτησης αναμένεται να είναι η παραίτηση του γραμματέα Ματέο Ρέντσι, και η συνολική, μελλοντική γραμμή του κόμματος. Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο Ρέντσι αναφέρεται στα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων. Δεν εξαρτάται από το μίσος που έσπειραν τα Πέντε Αστέρια. Εξαρτάται από τους αριθμούς στο κοινοβούλιο, οι οποίοι θα ήταν, ούτως ή άλλως, πολύ περιορισμένοι».

Ο Ρέντσι τονίζει ότι, κατά την άποψή του, είναι εξτρεμιστικές δυνάμεις τόσο η Λέγκα όσο και το κίνημα Πέντε Αστέρων. Και σε ό,τι αφορά την δυνατότητα να συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση, προσθέτει: «ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να κυβερνήσουν η Λέγκα του Σαλβίνι και τα Πέντε Αστέρια του Ντι Μάιο, είναι να αποφασίσουν να συμμαχήσουν οι δυό τους». «Αν μπορούν, ας φτιάξουν κυβέρνηση. Αλλιώς ας δηλώσουν ότι έχουν αποτύχει», καταλήγει ο απερχόμενος γραμματέας των «Δημοκρατικών».

Διαψεύδει επίσης το ότι μπορεί να ιδρύσει καινούριο κόμμα και επαναλαμβάνει ότι θα παραμείνει στους «Δημοκρατικούς» ως απλός γερουσιαστής της περιοχής της Τοσκάνης.

Αυτή είναι, εν περιλήψει, η άποψη και η γραμμή του Ματέο Ρέντσι . Θα πρέπει να διαπιστωθεί όμως τι ακριβώς θα αποφασίσει το κόμμα του, αν θα θελήσει όντως να παραμείνει στην αντιπολίτευση. Σήμερα, αναμένεται να επιλεγεί ως προσωρινός γραμματέας ο υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης Τζεντιλόνι, ο Μαουρίτσιο Μαρτίνα.

Προς το παρόν, «η γραμμή Ρέντσι» φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία εντός των κομματικών οργάνων. Αλλά θα πρέπει να εξακριβωθεί, αν θα αλλάξει κάτι στην συνολική πορεία πλεύσης, όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα καλέσει τα διάφορα κόμματα για διαβουλεύσεις, στα τέλη του μηνός.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)