to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:53 | 19.03.2019

Αθλητισμός

Θα κατατεθεί ξανά η τροπολογία για τις οφειλές των Ανώνυμων Αθλητικών Εταιρειών

Ο Αλ. Χαρίτσης ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να την επανακαταθέσουν όταν μετά από λίγες ημέρες θα υπάρχει και η σχειτκή έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους


Σύμφωνα με την τροπολογία από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 και εφεξής, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΑΕ) υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης είτε λόγο υποβιβασμού της ομάδας είτε λόγω αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ, η νέα αυτή ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη στο σύνολο των υποχρεώσεων της προς το Δημόσιο και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και στο ήμισυ τις αμιγώς αγωνιστικές οφειλές της προηγούμενης ΑΑΕ, ήτοι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές κλπ.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης είχε αναφέρει ότι η τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση και υπογράμμισε ότι δεν χάνονται τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η εκκαθάριση συνεχίζεται κανονικά. Εάν μετά το πέρας της εκκαθάρισης δεν ικανοποιηθούν οι δανειστές, τότε αναβιώνουν και αυτά τα χρέη στη νέα ΠΑΕ. Δίνεται ένα περιθώριο στη νέα Ανώνυμη Εταιρεία χωρίς κανείς να χάνει τα δικαιώματά του, είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού επισημαίνοντας την πολυπλοκότητα μιας ΑΑΕ.

Ο κ. Χαρίτσης ωστόσο, ζήτησε από τους βουλευτές να την αποσύρουν προς το παρών και να την επανακαταθέσουν όταν μετά από λίγες ημέρες θα υπάρχει και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έτσι ώστε να μην υπάρχει και κανένα πρόβλημα με το υπουργείο Οικονομικών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)