to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θα γίνει της μπάμπουσκας!

Μπάμπουσκες παντού! Με τον Λιγνάδη - ευτυχώς την άνοιξε η ερευνητική δημοσιογραφία και το Διαδίκτυο. Με τον Φουρθιώτη - τα ίδια. Με τον Νίκο Γεωργιάδη - τα ίδια


Σε μια ελληνική εταιρεία - μπάμπουσκα έκρυβε ο πρωθυπουργός τη γαλλική εταιρεία της συζύγου του. Σαν κοινός κομπιναδόρος. Για να κρυφτεί από τον νόμο που απαγορεύει σε πολιτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα εταιρική σχέση με ξένες εταιρείες. Και όλα πήγαιναν μια χαρά για την αγία οικογένεια, που ανακαινίζει το Μαξίμου και τα ήθη μας, μέχρι που ο Βαξεβάνης και το Documento έβγαλαν στη φόρα την κομπίνα. Η οποία, παρεμπιπτόντως, αποτελεί και ποινικό αδίκημα. Δύο χρονάκια φυλακή και τεράστιο πρόστιμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις. Σιγά μην δώσει! Η Ν.Δ. έπαιξε για άλλη μια φορά το παιχνίδι «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με εύοσμους χαρακτηρισμούς και επίθεση στον Βαξεβάνη με δύσοσμη λάσπη. Για τη γαλλική ταμπακιέρα, όμως, κουβέντα. Για τα τι και τα πώς που είναι καταγεγραμμένα και στοιχειοθετούνται με έγγραφα, κουβέντα. Για τη διαδρομή μιας εταιρείας ιδιοκτησίας Μαρέβας Μητσοτάκη από τη γαλλική τρικολόρ στη ρωσική μπάμπουσκα, κουβέντα.

Ασήμαντο; Καθόλου. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα ο κομπιναδόρος πρωθυπουργός που παραβιάζει τους νόμους θα πήγαινε κατηγορούμενος. Θα ζητούσαν την πολιτική κεφαλή του επί πίνακι. Θα τον έκαναν τα ΜΜΕ τρεις παράδες. Εδώ όμως στην πυρά στέλνεται ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σκάνδαλο. Και επίσης το κόμμα που ζήτησε εξηγήσεις. Με τα ΜΜΕ σε αποστολή Μωυσή, τη Δικαιοσύνη σε επιλεκτική ευαισθησία και ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης σε κατάσταση μιθριδατισμού, η μπάμπουσκα βασιλεύει.

Μπάμπουσκες παντού! Με τον Λιγνάδη - ευτυχώς την άνοιξε η ερευνητική δημοσιογραφία και το Διαδίκτυο. Με τον Φουρθιώτη - τα ίδια. Με τον Νίκο Γεωργιάδη - τα ίδια. Με τα δάνεια του Κήρυκα - τα ίδια. Με τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων - τα ίδια. Η ερευνητική δημοσιογραφία αποκαλύπτει, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει, το Διαδίκτυο βράζει, ο Μητσοτάκης αγρόν αγοράζει. Η κυβέρνησή του και οι εντιμότατοι φίλοι του παράγουν περισσότερες μπάμπουσκες από όσες μπορούν να καταναλώσουν που λέει ο λόγος. Να έχουν και για το μέλλον.

Αυτή η ρωσική κούκλα, που κρύβει μέσα της μια άλλη κούκλα και αυτή μια άλλη και πάει λέγοντας, έγινε τελικά σήμα κατατεθέν του καθεστώτος Μητσοτάκη. Θα γίνει της μπάμπουσκας μια μέρα όμως. Να το ξέρουν...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)