to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αν δεν παίζουν κάποιο παιχνίδι οι μεγαλομέτοχοι του Mega (εκτός φυσικά από εκείνο του εκβιασμού που το παίζουν πολύ καλά), παλιοί κι επίδοξοι νέοι μέτοχοι, τότε το κανάλι αντιμετωπίζει όντως μεγάλο πρόβλημα. Σαν να βρίσκεται ένα βήμα πριν από το λουκέτο. Ετσι τουλάχιστον καταλαβαίνουμε.


Καθοριστική ημερομηνία η επόμενη Τετάρτη, τότε θα ανακοινώσουν οι δύο νέοι μέτοχοι (Δημήτρης Μάρης και Θεοχάρης Φιλιππόπουλος) αν θα συμμετάσχουν τελικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ώστε την επομένη αμέσως να μπουν χρήματα στα ταμεία του καναλιού, γύρω στα 7-8 εκατομμύρια ευρώ. Και αν δεν συμμετάσχουν, αν πουν όχι; Τετέλεσται;

Χθες πάντως άρχισαν τα όργανα, είχαμε 4ωρη στάση εργασίας από τους δημοσιογράφους - δεν μεταδόθηκε το βραδινό δελτίο ειδήσεων. Και πιθανότατα σήμερα να πάρουν τη σκυτάλη οι τεχνικοί.

Χθες οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν επισήμως πως δεν θα πληρωθούν το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου και όχι μόνον αυτό, αλλά δεν θα δουν το χρώμα του χρήματος για αρκετό καιρό.

Δεν ήταν σίγουρος να τους πει ο διευθυντής ειδήσεων Μανώλης Καψής αν θα τους δώσουν και το δώρο Πάσχα και ας είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο.

Οι τράπεζες δείχνουν να σκληραίνουν τη στάση τους. Χθες το πρωί συναντήθηκαν οι εκπρόσωποί τους με τους μετόχους του Mega (παλιούς και καινούργιους) και τους διεμήνυσαν πως τέλος οι διευκολύνσεις. «Μπορούμε να υποθέσουμε το γιατί», είπε ο Μανώλης Καψής στους εργαζομένους υπονοώντας πολιτικό δάκτυλο.

Οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει 4,5 εκατ. ευρώ που βρίσκονται στο ταμείο του καναλιού και προβάλλουν απαιτήσεις προκειμένου να δώσουν λύση: α) να οριστεί εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος, β) να δοθεί προκαταβολή έναντι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και γ) να υπάρξει δέσμευση της γενικής συνέλευσης πως οι μέτοχοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση. Την άλλη Παρασκευή θα ξέρουμε αν θα συμβούν όλα αυτά.

Το κακό είναι πως αν κλείσει το κανάλι, οι εργαζόμενοι χάνουν τις αποζημιώσεις τους. Σύμφωνα με τον νέο, μνημονιακό φυσικά, νόμο, προηγούνται άλλοι στο... λαμβάνειν. Οι τράπεζες πρώτες απ’ όλες φυσικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)