to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:05 | 06.11.2018

Πολιτική

Θα επιτρέπεται μόνο ο στολισμός γυψοσανίδας

Μια γυψοσανίδα έχει μπει μπροστά από τους αρχισυντάκτες των δελτίων ειδήσεων και δεν βλέπουν τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τις πολιτικές ευθύνες πρώην υπουργών για το «Ερρίκος Ντυνάν»... Ίσως να φταίει και η θλίψη που δεν θα γιορτάζουμε πια Χριστούγεννα...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Ιστορική συμφωνία εξορθολογισμού των σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλαίσιο συμφωνίας ιστορικού χαρακτήρα προς όφελος και των δύο πλευρών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο. (αναλυτικά)


 

«Ερρίκος Ντυνάν»: Πολιτικές ευθύνες υπουργών, παραβίασαν το Σύνταγμα και το δημόσιο συμφέρον

Το πρώτο μέρος του πορίσματος συζητήθηκε σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή. Σε αυτό εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014 και γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής "κακοδαιμονίας" του νοσοκομείου, όπως επίσης και σε πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου. (αναλυτικά)


 

«Καμία συναίνεση στο νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό αχταρμά του Κυρ. Μητσοτάκη»

«Για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία του, καθώς και τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ σχετικά με τις προτάσεις του για τη συνταγματική αναθεώρηση. (αναλυτικά)


 

Για «χρυσή τομή» στο θέμα των συντάξεων κάνει λόγο η Κομισιόν

Δύο ημέρες πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 στη Βουλή, οι ίδιες πηγές τόνιζαν την ανάγκη να μην διαταραχθούν οι συνθήκες "θερμοκηπίου" που έχουν διαμορφωθεί για την ελληνική οικονομία την προσεχή δεκαετία. (αναλυτικά)


 

«Η έξοδος από τα μνημόνια παράθυρο ευκαιρίας να σχεδιάσουμε το μέλλον μας»

Στους βασικούς άξονες και αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, στην παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα, τον υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς του υπουργείου. (αναλυτικά)


 

Πίσω από τη γυψοσανίδα: Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το «κρυφό λογιστήριο» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολύτιμα έγγραφα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρέθηκαν σε «κρύπτη» του οργανισμού στο Μαρούσι, επιβεβαίωσε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου. (αναλυτικά)


 

«Συνεχίζουμε τον αγώνα δρόμου για την αποσυμφόρηση των νησιών, παρά τις πασιφανείς αντιξοότητες»

Τι δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης (αναλυτικά)


 

«Ο φτωχός και μικρομεσαίος πολίτης δεν είναι στρατηγικός κακοπληρωτής»

Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς είναι η βασική μέριμνα του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη την περίοδο αυτή, και στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που ακολουθεί, δίνει ευθείες απαντήσεις στο φλέγον αυτό ζήτημα. (αναλυτικά)


 

Επενδύσεις 33 δισ. ευρώ στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Επενδύσεις 33 δισ. ευρώ και ενεργειακές παρεμβάσεις στις κατοικίες που ισοδυναμούν με ένα πρόγραμμα «Εξοικονομώ» ετησίως, απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα που θα δοθεί στη δημοσιότητα το προσεχές διάστημα. (αναλυτικά)


 

ΚΑΛΟ ΑΤΗΕΝS EXPO '18, από αύριο έως τις 11 Νοεμβρίου, στην καρδιά της Αθήνας

Στην Έκθεση συμμετέχουν 150 επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας από όλη τη χώρα. (αναλυτικά)


 

Ο ΣΚΑΪ διαστρέβλωσε τα λεγόμενα της Έφης Αχτσιόγλου για τις συντάξεις

«Για μια ακόμη φορά ο ΣΚΑΪ, διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα απέδωσε, με τίτλο στο δελτίο ειδήσεών του, φράση την οποία ουδέποτε είπε η υπουργός Εργασίας» τονίζει το Υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του. (αναλυτικά)


 

«Δίκαιες τιμές, κοινωνικός και πολιτικός έλεγχος»: Οι προτάσεις της Αριστεράς για το φάρμακο

Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο για "Μια δίκαιη φαρμακευτική πολιτική στην ΕΕ", παρουσία του 'Έλληνα Υπουργού Υγείας, Ανδ. Ξανθού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6/11 (αναλυτικά)


 

«Διαβεβαιώνω τον Μ. Βορίδη ότι στη Γερμανία τα Χριστούγεννα εορτάζονται κανονικά!»

Πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. (αναλυτικά)


 

Και κακουργηματικές κατηγορίες σε 26 άτομα για το πογκρόμ κατά των προσφύγων στην πλ. Σαπφούς

Η δράση συνολικά 26 ατόμων το βράδυ της 22ας Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και ήδη υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκειμένου οι κατηγορούμενοι να κληθούν για να απολογηθούν στον ανακριτή. (αναλυτικά)


 

88 χρόνια μετά: Ρυθμίζεται το επάγγελμα του μηχανικού

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα «Ρύθμιση του επαγγέλματος του Μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες των Διπλωματούχων Μηχανικών» μετά από 88 χρόνια (αναλυτικά)


 

«Κανένας πολίτης χωρίς νερό, η βασική αρχή της ΕΥΔΑΠ»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης τάχθηκε εναντίον οποιασδήποτε σκέψης ιδιωτικοποίησης - "Όποιος μπορεί να αποδείξει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει, δεν θα μείνει χωρίς νερό", δεσμεύθηκε. (αναλυτικά)


 

Η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τις ανακρίβειες για τα έργα οδοποιίας

Με τον υγιή ανταγωνισμό ή με την προχειρότητα; (αναλυτικά)


 

70 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών

Με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών» (αναλυτικά)


 

O ΟΑΕΔ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ο ΟΑΕΔ αλλάζει και ενισχύει την επικοινωνία του με τους πολίτες, μέσω της νέας επικοινωνιακής στρατηγικής του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media). (αναλυτικά)


 

Η Ελλάδα θα πετύχει τους περιβαλλοντικούς στόχους του 2020

Η Ελλάδα σε τροχιά επίτευξης των στόχων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)