to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 22.05.2018

Πολιτική

Με «θεωρία των δύο άκρων» η (μη) απάντηση Καλαφάτη σε ΣΥΡΙΖΑ και Βερναρδάκη

Σε γραπτή δήλωση του ο βουλευτής της Ν.Δ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης επαναφέρει τη θεωρία «των 2 άκρων» επιμένοντας στους ανιστόρητους συμψηφισμούς περί «βίας από όπου κι αν προέρχεται»


«Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε και καταδικάζει πάντα τη βία, είτε ακροδεξιοί είναι οι δράστες, είτε ακροαριστεροί. Και αυτό, σε αντίθεση με τους υποκριτές που προσποιούνται επιλεκτική ευαισθησία και ταυτόχρονα καλύπτουν ομάδες ταραχοποιών που επιτίθενται ακόμη και στη Δικαιοσύνη", επισημαίνει ο βουλευτής της Ν.Δ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Στ. Καλαφάτης, απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη.

"Τα ψευτοδιλήμματα που κατασκευάζει ο κ. Βερναρδάκης να τα κρατήσει για τον εαυτό του, τον αρχηγό και το κόμμα του. Επιβεβαιώνει, άλλωστε, με τον πιο κυνικό τρόπο, ότι στόχος τους είναι ένας νέος εθνικός διχασμός. Δεν θα τα καταφέρουν, όμως. Γιατί οι Έλληνες τους είδαμε, τους μάθαμε, τους ξέρουμε", αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Καλαφάτης.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον  δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής των 'Εντάξει' και βουλευτή της ΝΔ,  να πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Βερναρδάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την επέτειο των 55 χρόνων από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Γρ. Λαμπράκης, είπε πως ο κ.Καλαφάτης θα έπρεπε να ντρέπεται: «Η επίθεση έγινε σε έναν άνθρωπο που δεν ανήκει στον χώρο μας και αντί να πάρει σαφή θέση, επιλέγει τις λογικές του συμψηφισμού. Δεν κατηγορεί κανείς τη ΝΔ, κατηγορεί όμως θύλακες που βρίσκονται σε διάφορους πολιτικούς χώρους της άκρας δεξιάς, ενδεχομένως και στους κόλπους της ΝΔ και κατά τη γνώμη μου οφείλει και η ΝΔ να συμπαραταχθεί με όλο το κοινοβουλευτικό τόξο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης (σ.σ.: δείτε πιο κάτω τις δηλώσεις Καλαφάτη που προκάλεσαν αντιδράσεις).

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: 

Πανικό διακρίνει ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του τελευταίου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Βέβαια η αλήθεια είναι πως πανικόβλητος είναι ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής των 'Εντάξει' και βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος κάνει δηλώσεις χωρίς να λέει απολύτως τίποτε!

Ο κ. Καλαφάτης, λοιπόν, αντί να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για “θράσος χιλίων πιθήκων”, ας πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Να μη φοβάται τις λέξεις, να πάρει θέση και να απαντήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μίλησε από την πρώτη στιγμή για ακροδεξιούς, τραμπούκους και φασίστες. Συμφωνεί ή διαφωνεί ο κ. Καλαφάτης;

Αντί να μιλήσει καθαρά επιμένει στους ανιστόρητους συμψηφισμούς περί “βίας από όπου κι αν προέρχεται”. Κι αντί να καταδικάσει την ακροδεξιά, επανέρχεται σε γεγονότα όπως η επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη και ο δολοφονικός εμπρησμός της ΜΑΡΦΙΝ από αγνώστους, το 2010!

Επειδή, όπως φαίνεται, ο κ. Καλαφάτης έχει πρόβλημα μνήμης, καλά θα κάνει να ανατρέξει στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκείνης την εποχής, με τις οποίες καταδικαζόταν απερίφραστα η βία των άγνωστων δραστών, τους οποίους η ΝΔ, χωρίς ίχνος στοιχείων, χρεώνει στην Αριστερά.

Με απύθμενο θράσος επίσης ο κ. Καλαφάτης, μας κατηγορεί για διχαστικό λόγο. Αντί απαντήσεως τον παραπέμπουμε σε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, δημάρχων προσκείμενων στην αξιωματική αντιπολίτευση και άλλων εκλεκτών πολιτικών της τέκνων όπως ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Οι δηλώσεις Καλαφάτη

«Ας ενώσουμε τη φωνή μας και κυρίως ας αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για μηδενική ανοχή στη βία από όπου και αν προέρχεται.  Γιατί δεν υπάρχει καλή και κακή βία.  Γιατί η βία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο» ανέφερε χθες, Τρίτη από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης.

«Ήταν θλιβερό το θέαμα που παρακολουθήσαμε προχθές και χαίρομαι που ο δήμαρχος είναι απολύτως υγιής. Καταδίκασα από την πρώτη στιγμή - και καταδικάζουμε απερίφραστα, κατηγορηματικά και χωρίς αστερίσκους την επίθεση εναντίον του» σημείωσε.

Ο κ. Καλαφάτη καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για τη δήλωσή του ότι η επίθεση δεν προερχόταν από αγανακτισμένους ή κάποιο συγκεντρωμένο πλήθος. «Καταδικάζουμε την υποκρισία όλων αυτών που σιωπούσαν και ανέχονταν παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν. Όπως στην περίπτωση του Κωστή Χατζηδάκη, του Γιώργου Κουμουτσάκου  και προπάντων τη στυγνή δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Μαρφίν» συμπλήρωσε.

«Καταδικάζουμε και το γεγονός ότι η επίθεση αυτή λειτούργησε σαν προβοκάτσια. Αντί να συζητάμε για τους 353,000 αδερφούς μας που σφαγιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες συζητάμε για την επίθεση 4-5 τραμπούκων στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Καταδικάζουμε τη ρητορική του μίσους όπως εκφράστηκε, δυστυχώς, με τη φράση του Πρωθυπουργού ‘’τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’’» πρόσθεσε.

«Καταδικάζουμε και την απόπειρα διχασμού της πόλης. Διαφωνούμε με τις πράξεις του Δημάρχου, διαφωνούμε με το λόγο του, διαφωνούμε με τις προκλήσεις που εξαπολύει σε βάρος των Μακεδόνων και των Ποντίων. Στη Δημοκρατία όμως τις διαφωνίες μας τις συζητούμε, τις θέτουμε στην κρίση του πολίτη. Δεν τις μετατρέπουμε σε σύγκρουση. Ούτε επιτρέπουμε τη χρήση βίας» τόνισε.

«Έχω δυστυχώς προσωπική εμπειρία. Ήμουν ο ίδιος θύμα σε ένα πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό.  Όταν κάποιοι άθλιοι που με προκήρυξή τους ανέλαβαν και την ευθύνη έκαψαν ολοσχερώς το γραφείο μου. Προφανώς δεν τους άρεσε ο τρόπος με τον οποίο υπηρετούσα ως Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.  Δεν διανοήθηκα να εκμεταλλευτώ πολιτικά και επικοινωνιακά το θέμα. Και βέβαια δεν σταμάτησα να καταδικάζω τη βία, πράγμα που έσπευσα να κάνω αμέσως, ίσως και να ήμουν από τους πρώτους, στην περίπτωση του κυρίου Μπουτάρη, ως επικεφαλής των “Εντάξει”» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Σταύρος Καλαφάτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)