to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 19.05.2020

Διεθνή

Θα ανοίξει σταδιακά τα σύνορα με τις χώρες του Βίσεγκραντ η Γερμανία

Τη σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών, «όταν το επιτρέψουν οι αριθμοί κρουσμάτων του κορονοϊού», συζήτησαν νωρίτερα σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των χωρών του Βίσεγκραντ


Τη σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών, «όταν το επιτρέψουν οι αριθμοί κρουσμάτων του κορονοϊού», συζήτησαν νωρίτερα σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και οι ηγέτες των χωρών του Βίσεγκραντ» (Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία), συμφωνώντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι προς το συμφέρων όλων.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος είχε και διμερή διαδικτυακή συνάντηση με τον τσέχο Πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις, με τον οποίο συμφωνήθηκε η μείωση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα στα γερμανοτσεχικά σύνορα, «στον βαθμό που επιτρέπει η εξέλιξη της πανδημίας».

Συντονίζουν το άνοιγμα των μεταξύ τους συνόρων Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία

Η Αυστρία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία σχεδιάζουν ένα συντονισμένο άνοιγμα των κοινών συνόρων τους στα μέσα Ιουνίου, δήλωσε το μεσημέρι στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ έπειτα από βιντεοδιάσκεψη με τους ομολόγους του από την Τσεχία Τόμας Πέτριτσεκ και τη Σλοβακία Ιβάν Κόρτσοκ.

«Η απόφαση για το άνοιγμα των συνόρων θα μπορούσε να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα οπότε θα καθοριστεί επίσης η συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα των συνόρων», δήλωσε ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σημειώνοντας πως “προς το παρόν γίνονται εντατικές εργασίες για την επιστροφή στην πλήρη ελευθερία ταξιδιού με τους Τσέχους, τους Σλοβάκους και τους Ούγγρους γείτονες, όπως υπήρχε πριν από την πανδημία του κορονοϊού”.

Η Αυστρία έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής μόνο με τη Γερμανία, την Ελβετία και το Λίχτενσταϊν να ανοίξουν πλήρως τα μεταξύ τους σύνορα από τα μέσα Ιουνίου.

Οι έλεγχοι στα σύνορα με την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία χαλάρωσαν μονομερώς το σαββατοκύριακο, αλλά οι περιορισμοί εισόδου παρέμειναν σε ισχύ.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)