to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:41 | 15.04.2018

Μ.Λ.

Κοινωνία

Θα ανασκευάσουν τώρα;

Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση της καταγγελίας. Και;


Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση της καταγγελίας 25χρονης στην αστυνομία, ότι άγνωστος προσπάθησε να την βιάσει το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στην περιοχή του Γκύζη. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γυναίκα έπεσε σε αντιφάσεις ενώ κατέθετε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και τελικά παραδέχθηκε ότι δεν έγινε απόπειρα βιασμού σε βάρος της και πως αυτοτραυματίστηκε.

Αρχικά, η 25χρονη είχε καταγγείλει ότι μόλις έφυγε από την κλινική που εργαζόταν, γύρω στις 20:30 και ενώ περπατούσε στην οδό Θερειανού, ένας άγνωστος, με την απειλή μαχαιριού, προσπάθησε να την βιάσει και όταν αυτή αντιστάθηκε ο δράστης την τραυμάτισε. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, ο δράστης στη συνέχεια έφυγε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε φίλος του.

Όπως είχαν τονίσει αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, έπειτα από την καταγγελία της κοπέλας, κάτι δεν πήγαινε καλά στα όσα υποστήριζε, ενώ ήταν περίεργο να περιμένει τον επίδοξο βιαστή της συνεργός με μοτοσικλέτα. Έπειτα από τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών η 25χρονη έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά παραδέχθηκε ότι «σκηνοθέτησε» την απόπειρα βιασμού της για ένα προσωπικό θέμα της.

Αυτή, λοιπόν, είναι πιο η πρόσφατη είδηση, που αποτελεί ανατροπή της προηγούμενης πολύκροτης είδησης της απόπειρα βιασμού που δεν έγινε ποτέ.

Τροφοδότησε, όμως, πλουσιοπάροχα επί μέρες τη μιντιακή προπαγάνδα. Έγινε αφορμή για τρανταχτούς τίτλους σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και τα κανάλια βρήκαν ευκαιρία για «τρομοκρατικά» ρεπορτάζ με κατάλληλη μουσική επένδυση και ανατριχιαστική αφήγηση.  Αν και τα ΜΜΕ στη χώρα μας δεν φημίζονται για την ευαισθησία τους σε ζητήματα έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, το σχετικό θέμα έκριναν ότι έχει... ζουμί.

Η περίπτωση της δήθεν απόπειρας βιασμού παραήταν προκλητική ευκαιρία για τους οπαδούς της ατζέντας του «νόμος και τάξη» για να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη. Μετακίνησαν, λοιπόν, κάποιες εκατοντάδες μέτρα το σημείο της υποτιθέμενης επίθεσης στο... επάρατο Πεδίο του Άρεως και έστησαν την προπαγάνδα περί χάους και ανομίας. Είναι, άλλωστε, προσφιλές τους θέμα. Νυν υπέρ πάντων ο αγών κατά του Πεδίου του Άρεως. Τα ΜΜΕ παραβλέπουν τις συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής να αλλάξει όψη και να αναγεννηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο -επί χρόνια εγκαταλελειμμένο- που τόσο έχει ανάγκη η πόλη. Με κάθε ευκαιρία -και η συγκεκριμένη ευκαιρία ήρθε κουτί- τρομοκρατούν τους κατοίκους της Αθήνας, η παρουσία των οποίων είναι η απαραίτητη συνθήκη για να γίνει το Πεδίο του Άρεως ένας χώρος αναψυχής, ζωντανός και λειτουργικός.

Το ερώτημα που προκύπτει, όμως, είναι εύλογο:

Όσα ΜΜΕ πρόσθεσαν τη δήθεν απόπειρα βιασμού στην αλυσίδα της κατατρομοκράτησης των πολιτών για προφανείς λόγους, θα ανασκευάσουν τώρα; Με τον ίδιο πομπώδη τρόπο που παραπλανητικά παρουσίασαν το θέμα, με εικόνες από το Πεδίο του Άρεως; Το οφείλουν στους πολίτες. Θα το πράξουν;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)