to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Θα αφήσουμε μόνη τη Μάγδα Φύσσα;

Η τελευταία χυδαία επίθεση που δέχθηκε η μητέρα του Παύλου Φύσσα μέσα στην αίθουσα του Εφετείου ήρθε να θυμίσει με τον χειρότερο τρόπο την ασυδοσία του φιλοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.


Δεν είναι μία, δεν είναι δύο. Οι προκλήσεις είναι αλλεπάλληλες και δυστυχώς όχι σε κάποιο μακρινό παρελθόν, αλλά κυρίως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την οποία τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι κατηγορούμενοι.

Από τον Περίανδρο έως τα τάγματα εφόδου, όπως αποδείχθηκε, η απόσταση ήταν μια ανάσα δρόμος, και φυσικά όλα έγιναν κάτω από τη μύτη μας. Τώρα πια μπουκάρουν σε σχολεία, βρίζουν στα δικαστήρια, αλωνίζουν με τον ρατσιστικό λόγο τους όπου υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες και, αντί να απολογούνται συνεχώς για την προκλητική τους στάση, βιώνουμε ακριβώς το αντιθέτο.

Ο δήμαρχος Πατρέων βρίσκεται ήδη υπό την κρίση της Δικαιοσύνης ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής ενώ στο εδώλιο κινδυνεύει να βρεθεί και ο περιφερειάρχης των Ιονίων Νήσων επειδή δεν κάλεσε στην επέτειο του 1940 τοπικό χρυσαυγίτη βουλευτή.

Δυστυχώς, στα χαμηλά ανακλαστικά της κατακερματισμένης από την κρίση κοινωνίας έρχεται να αναδειχθεί η αμήχανη, ασυντόνιστη και αδικαιολόγητα αργή, πολλές φορές, αντίδραση της Πολιτείας συνολικά στις ακατάπαυστες προκλήσεις των υμνητών του ναζισμού.

Από το 2012 που εμφανίστηκε στη Βουλή έως και σήμερα η απειλή της Χρυσής Αυγής δεν αντιμετωπίστηκε μεθοδικά και γι' αυτό δεν έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα. Κι αν υπάρχει ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος που πρέπει να αντιμετωπίσει τη σφοδρή κριτική επειδή, όταν δεν επεξεργαζόταν σενάρια στην βάση της δήθεν “σοβαρής Χρυσής Αυγής”, έστρεφε το βλέμμα της αλλού, υπάρχει και το κομμάτι της αυτοκριτικής για όσους πάλεψαν σκληρά κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετό.

Επειδή η κατάσταση έχει περάσει την κόκκινη γραμμή, και όχι μία φορά, ήρθε η ώρα να αποφασίσει η Πολιτεία να εφαρμόσει τη νομιμότητα συντεταγμένα.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τη νομιμότητα να περάσει στα χέρια αυτών που την παραβιάζουν. Η νομιμότητα είναι το όπλο της Δημοκρατίας και πρέπει να το χρησιμοποιήσει προς όφελος της κοινωνίας η ίδια η Πολιτεία. Αλλιώς πολιτικά κόμματα, θεσμοί, όργανα του κράτους και κοινωνία θα αφήσουμε τη Μάγδα Φύσσα να σηκώσει μόνη της το βάρος της επιβολής δικαιοσύνης απέναντι στον φασισμό.

Θέλουμε να την αφήσουμε μόνη;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)