to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 14.09.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: «Προσωποπαγής ο μηχανισμός παρακολούθησης - Λυσσαλέα προσπάθεια συγκάλυψης»

«Υπάρχει μια λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μην αποκαλυφθεί τίποτα στο σκάνδαλο των υποκλοπών, να κρυφτούν όλοι πίσω από το απόρρητο, να «χαθούν» ενδεχομένως φάκελοι και έγγραφα. Οι πολίτες όμως κατανοούν και επιμερίζουν τις ευθύνες»


    «Στα πολιτικά συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ότι  ο πρωθυπουργός υπήγαγε την ΕΥΠ στην απόλυτη δικαιοδοσία του, άλλαξε τα προσόντα του διοικητή και κατήργησε την δυνατότητα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ, για να διαμορφώσει έναν προσωποπαγή μηχανισμό παρακολούθησης των πολιτικών του αντιπάλων».

    Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά.  «Όταν διαβάζουμε στο τύπο ότι καταστράφηκε ο φάκελος παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη και βρέθηκε μόνο ένα στοιχείο, υπάρχει ζήτημα υπεξαγωγής εγγράφων γιατί δεν μπορεί καθένας να τα καταστρέφει. Το θέμα έχει βαθιά πολιτική διάσταση, καθώς με τη διαδικασία αυτή η ΕΥΠ μετατρέπεται σε παρακρατικό μηχανισμό. Και όταν αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί ερήμην των θεσμικών οργάνων της πολιτείας, αυτονομείται και τότε δρα πολλές φορές ενάντια ή παρά τα συμφέροντα της χώρας», συμπλήρωσε.

    «Όλα δείχνουν ότι δεν θα μάθουμε την αλήθεια στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Η ΝΔ που έχει την πλειοψηφία επείγεται να κλείσει το θέμα όπως-όπως. Από την στιγμή που υπεραμύνεται της έννοιας του απορρήτου για τα μείζονα ερωτήματα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη-Κουκάκη που εκπορεύτηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο έχει την πολιτική ευθύνη. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι η ΝΔ θέλει να χυθεί άπλετο φως όπως διατείνεται, μολονότι υπάρχουν φωνές στην πλειοψηφία που μιλούν για την ανάγκη πλήρους διαφάνειας», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

     «Για μας, ο κ. Ανδρουλάκης δεν ήταν δικαιολογημένα στόχος παρακολούθησης. Κακώς έγινε η παρακολούθηση, αν ήταν νομότυπη δεν σημαίνει ότι ήταν και νόμιμη. Και βέβαια δεν είναι ύποπτος για κατασκοπεία, εσχάτη προδοσία ή διάπραξη εγκλημάτων. Οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν. Το θέμα των υποκλοπών δεν είναι ήσσονος σημασίας όπως λέει η ΝΔ. Βάλλει κατά του κράτους δικαίου και των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών. Εχει σχέση με την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Το γεγονός ότι  το Ευρωκοινοβούλιο ασχολείται με το σκάνδαλο, ο διεθνής τύπος αφιερώνει πρωτοσέλιδα κάτι σημαίνει, μολονότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μας πείσει ότι ήταν τυχαίο λάθος και υπηρεσιακή αβλεψία.», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)