to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 02.06.2023

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συμφέροντας της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών

Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προωθητική δύναμη της κοινωνίας


“Είμαστε αποφασισμένοι να μιλήσουμε ουσιαστικά για τα μεγάλα διακυβεύματα. Την κατάσταση της οικονομίας που πλήττει την μεγάλη πλειοψηφία, τους πλειστηριασμούς, την υποβάθμιση του ΕΣΥ. Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για “απολυταρχική” συμπεριφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αποτελέσει την προωθητική δύναμη της κοινωνίας. Γιατί εκφράζουμε τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών”, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο ΟΝΕ Channel.

“Aπό χθες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ανασφάλιστοι. Δεν υπάρχει καμία ελάφρυνση της μεσαίας τάξης. Τα φορολογικά έσοδα έχουν αυξηθεί λόγω του θηριώδη ΦΠΑ που αρνείται η ΝΔ να μειώσει και αρκείται σε φιλοδωρήματα τύπου pass. Οι έμμεσοι φόροι, όπως ο ΦΠΑ που είναι ίδιος για όλους, έχοντες και μη έχοντες, αφορούν το 60% εσόδων και αποτελούν φορολογική αδικία. Αυτές τις πολιτικές θέλουμε να αντικρούσουμε. Η μείωση του ΦΠΑ έχει κόστος 1,3 δις ευρώ και η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα 1,5 δις ευρώ. Είναι δηλαδή μικρότερη από την υπερφορολόγηση που έχει επιβληθεί”, συμπλήρωσε.

“Στο πρόγραμμά μας, κανείς επιπλέον φόρος δεν επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα. Αντίθετα προτείνουμε 10.000 ευρώ αφορολόγητο για όλους, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ενώ η μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ θα ευνοήσει τα λαϊκά και μεσαία στρώματα.. Επίσης το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πρέπει να γίνει πιο προσιτό στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα”, σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φορολόγηση των υπερκερδών, υπογράμμισε: “Έχουμε τις εταιρείες διύλισης και ενέργειας με θηριώδη κέρδη. Τα στοιχεία μιλούν για τουλάχιστον 4 δις ευρώ υπερκέρδη το 2022 και άλλα 1,5 δις, το τρέχον έτος, ως τώρα. Είναι τα υπερκέρδη για τα οποία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα φορολογηθούν με 90%, αλλά όπως φαίνεται αρκέστηκε σε μια διατύπωση στη Βουλή καθώς μέχρι τώρα το δημόσιο εισέπραξε μόλις 350 εκ. ευρώ. Ζητήσαμε να έρθει το πόρισμα της ΡΑΕ στη Βουλή αλλά αρνήθηκαν. Εμείς προτείνουμε ένα λογικό κέρδος 5% και από εκεί μετά να υπάρχει φορολόγηση”, επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης που ήδη η ΝΔ έθεσε στον δημόσιο διάλογο είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει ποια θέματα θα ανοίξει: Τα ιδιωτικά ΑΕΙ, την κατάργηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, την ιδιωτικοποίηση το νερού;

“Ζητάμε από τους πολίτες να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να αντιπαλέψουμε τις αυταρχικές και συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης. Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία. Η ενίσχυση δεν έχει ταβάνι. Είμαστε μαθημένοι στην Αριστερά να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε”, κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)