to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:28 | 26.05.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Ο Μητσοτάκης αφήνει τα καρτέλ και τους έχοντες να πανηγυρίζουν και οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επιταχυντής σε όλες τις κρίσεις, πανδημία, ακρίβεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Ξανθόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


«Η υψηλή τιμή του ρεύματος έγινε πλέον καθεστώς και έχει φέρει τον κόσμο σε απόγνωση. Και δεν είναι ακόμη λογαριασμοί του πολέμου, είναι λογαριασμοί με την υπογραφή Μητσοτάκη. Πως γίνεται η Κύπρος στην οποία εξάγουμε βενζίνη να έχει φτηνότερη τιμή από μας. Οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας έχουν βγάλει πολλά κέρδη. Ο κ. Μητσοτάκης φανατικός νεοφιλελεύθερος αφήνει τα καρτέλ και τους έχοντες να πανηγυρίζουν και ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», τόνισε μιλώντας στο ΝΕΤ 24 του Rise Tv και τον Β. Ταλαμάγκα, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

«Η κυβέρνηση ενισχύει την κερδοσκοπία. Απέρριψε την πρότασή μας για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, επιβολή πλαφόν στην τιμή της ενέργειας, αύξηση του ελάχιστου μισθού στα 800 ευρώ. Ο πληθωρισμός τρέχει με 10,2% αλλά η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει. Έχει εκλεκτικές συγγενικές με μεγάλα συμφέροντα και πιστεύει στο νεοφιλελεύθερο δόγμα ότι η αγορά θα λύσει τα προβλήματα. Από τον περασμένο Ιούλιο το ράλι των τιμών συνεχίζεται αλλά η κυβέρνηση αρκείται σε αποσπασματικές ενέργειες», συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επιταχυντής σε όλες τις κρίσεις, πανδημία, ακρίβεια. Πως εξηγείται ότι έχουμε τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο; Γιατί έχασε τον δημόσιο χαρακτήρα της η ΔΕΗ εν μέσω κρίσης;» σημείωσε και συνέχισε: «Είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι, ότι μπορούμε να μετουσιώσουμε την αντίδραση του κόσμου σε θετική στάση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουμε το εργαλείο που είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα». 

Απαντώντας σε ερώτηση για την στάση του κ. Ανδρουλάκη είπε πως το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν επιλέγει πλευρά. «Έχει κρίση στρατηγικής και ταυτότητας. Είναι τραβηγμένο και αντιθεσμικό να ζητά άλλο πρόσωπο εκτός Τσίπρα. Προσβάλει τη λαϊκή ετυμηγορία και την εσωκομματική διαδικασία. Πολιτικά και θεσμικά είναι άστοχο. Νομίζω ότι είναι υπεκφυγή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος τέλος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα που είχε, παρατήρησε πως το γεγονός ότι αμέσως μετά μάθαμε τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην Αλεξανδρούπολη, σημαίνει ότι μάλλον δεν πήραμε τίποτα. Η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής συμμαχιών. Ασκεί εξωτερική πολιτική με αγορές όπλων. Επέλεξε να μετατρέψει την Ελλάδα σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης. Είμαστε δεδομένοι», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)