to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 24.05.2020

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Μικροδάνεια κίνησης, ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα (βίντεο)

«Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, εισπράττουμε την αγωνία και την δυσαρέσκεια όλων των παραγωγικών φορέων για τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης που αφήνει πίσω της η πανδημία», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος


«Στο τουρισμό τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα σε όλη την Ελλάδα γι’ αυτό ζητάμε να ενισχυθεί το κομμάτι του εγχώριου κοινωνικού τουρισμού. Στην εστίαση επίσης. Συνομίλησα με πολλούς επιχειρηματίες της Δράμας και διαπίστωσα πως είναι αδιανόητο να μην τους χορηγούνται μικροδάνεια κίνησης που αυτή τη στιγμή τους είναι απολύτως αναγκαία», σημείωσε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο ENA Channel στην οποία συμμετείχαν πολλοί πρόεδροι επαγγελματικών Επιμελητηρίων.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε «Είμαστε υπέρ της γνήσιας επιχειρηματικότητας η οποία πρέπει να ενισχυθεί για να ορθοποδήσει. Δυστυχώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με απαρχαιωμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η Επενδυτική Τράπεζα και όχι δανεισμός με παλιά τραπεζικά κριτήρια».

Ο κ. Ξανθόπουλος σχολιάζοντας την στάση της ΕΕ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεων της πρέπει να έχει κυρίως ευρωπαϊκή διάσταση. Ομως παρατηρούμε τα αργά αντανακλαστικά της Ευρώπης. Με κοστολογημένο το κόστος της κρίσης σε τουλάχιστον 1,5 τρις ευρώ είναι φειδωλή στην έγκριση των 500 δις ευρώ».

«Οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις φαίνεται ότι αδυνατούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να δημιουργήσουν τις σοβαρές εκείνες προϋποθέσεις για πραγματική απάντηση στην κρίση. Προκρίνουν ακόμη και τώρα ταμειολογιστικές λογικές και όχι πολιτικές ουσίας και μεγάλων κοινωνικών παρεμβάσεων όπως προτείνει η ευρωπαϊκή Αριστερά», υπογράμμισε ο βουλευτής.

«Γερμανία, Ολλανδία και άλλες βόρειες χώρες αντιστάθηκαν σθεναρά στην έκδοση ευρωομολόγου. Η ανυπαρξία κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης τροφοδοτεί φυγόκεντρες τάσεις και ενισχύει ακροδεξιά ρεύματα στην Ευρώπη. Οι γνήσιοι ευρωπαϊστές θέλουμε κοινή στάση και πορεία, αλλιώς η Ευρώπη θα καταρρεύσει, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει», συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

Και ο βουλευτής κατέληξε: όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε με έμφαση πως έγινε κτήμα όλων ότι απαιτείται ένα καλά οργανωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, στελεχωμένο και χρηματοδοτημένο επαρκώς. «Εδώ κατέρρευσαν εντελώς οι νεοφιλελεύθερες δοξασίες που έβλεπαν παντού μόνο κόστη», τόνισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)