to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 29.01.2020

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Κινήσεις πανικού οι αυθαίρετες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο - «Βατερλώ» και στο προσφυγικό

«Η υπόθεση στο ποδόσφαιρο αποδεικνύει την παθογένεια που επικρατεί στο χώρο αλλά και τη νοοτροπία της ΝΔ να ενεργεί αυθαίρετα και έξω από το θεσμικό πλαίσιο», επεσήμανε, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», του Kontra Channel με τον Μ. Κουρή.


“Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, άλλαξε αυθαίρετα δύο μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τώρα, μετά την εισήγηση για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, επιχειρεί άλλη θεσμική παρέμβαση, αλλάζοντας ξανά το θεσμικό πλαίσιο και νοθεύοντας τη βαθμολογία”, ανέφερε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Πρόκειται για κίνηση πανικού που προκαλεί χάος και επιτείνει τo σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα πρόβλημα που δυστυχώς διογκώνεται από τις παλινωδίες, τις αστοχίες και τα λάθη της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Σε σχέση με τους χειρισμού της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Ξανθόπουλος μίλησε για προφανείς αδυναμίες, λάθη και προχειρότητες της κυβέρνησης, φέρνοντας ως κορυφαίο παράδειγμα την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την επανασύστασή του έξι μήνες μετά. Καταφέρθηκε κατά των κλειστών κέντρων-φυλακών για  πρόσφυγες-μετανάστες,  ανέφερε ότι η Μόρια είχε μόλις 5,500 άτομα τον Ιούλιο του 2019 ενώ σήμερα διαμένουν εκεί πάνω 15.000 άνθρωποι και πρόσθεσε πως οι δήμαρχοι των νησιών αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης. «Το προσφυγικό είναι το Βατερλώ της κυβέρνησης, η οποία χωρίς κανένα σχέδιο έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες», τόνισε και επανέλαβε ότι η επίλυσή του θέματος περνά από την Ευρώπη.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε ότι η συναίνεση μας είναι δεδομένη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκούμε κριτική στα λάθη της κυβέρνησης, όπως το ανεπιτυχές ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η γκάφα με την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού και ο αποκλεισμός μας από τη σύνοδο του Βερολίνου για την Λιβύη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)