to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:32 | 28.01.2023

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η πρωτοφανής επιχείρηση παρακολουθήσεων εκπορεύεται από τα έγκατα του Μεγάρου Μαξίμου

«Δεν έχει υπάρξει στην μεταπολιτευτική περίοδο παρόμοιο φαινόμενο παρακολούθησης πολιτών που να εκπορεύεται από τα έγκατα του πρωθυπουργικού μεγάρου, οπότε αυτό δεν μπορεί να μείνει χωρίς έλεγχο», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο focus και τον δημοσιογράφο Δ. Τάκη.


«Ποινικά η υπόθεση των υποκλοπών εξελίσσεται. Δεν ξέρω αν μπορούμε να τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη. Είπαμε ότι θα γίνει προανακριτική επιτροπή για τα συγκεκριμένο θέμα. Θα ελεγχθεί φυσικά και ο πρωθυπουργός. Δεν ξέρω που θα καταλήξει. Πολιτικά θα επιμείνουμε γιατί είναι μείζον θέμα που αφορά τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Επίσης ενδεχομένως να προκύψει θέμα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το predator, Γιατί η χώρα μας είχε το predator παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, το εμπορεύθηκε, εξήγαγε τεχνογνωσία, εκπαίδευσε χειριστές. Αν αποδειχθούν όλα αυτά, το θέμα ξανανοίγει», συμπλήρωσε ο Θ. Ξανθόπουλος μιλώντας στο FocusTV

Ο κ. Ξανθόπουλος ξεκαθάρισε ότι η χώρα χρειάζεται μια ΕΥΠ προσανατολισμένη στον εθνικό χαρακτήρα. «Ατυχώς», όπως είπε, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη την εξέτρεψε από το ρόλο της και τον έκανε κομματική Υπηρεσία Πληροφοριών. Είτε υπάρχει ρυπαρό δίκτυο ερήμην του και πολύ περισσότερα αν όλα έγιναν με την επίνευση του, η ΕΥΠ έχασε τον ιδρυτικό της σκοπό. Δεν είναι ο ρόλος της να παρακωλυθεί το κινητό των πολιτικών ή δημοσιογράφων. Είναι μια ευκαιρία να έχουμε μια ΕΥΠ που να προστατεύει αποτελεσματικά το εθνικό συμφέρον», σημείωσε ενώ χαρακτήρισε εφιαλτικό το σενάριο που διακινούν κάποιοι, ότι ορισμένοι που συνδέονται με θέσεις εξουσίας, πρέπει να παρακολουθούνται εξ ορισμού. «Η δημοκρατία έχει θεσμούς», υπογράμμισε.

Τέλος, επανέλαβε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την μη συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, γιατί επικεντρώνει συγκεκριμένα στην απαγόρευση συμμετοχής ναζιστικών μορφωμάτων στην εκλογική διαδικασία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)