to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 25.11.2019

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η ΝΔ επιβεβαίωσε το συντηρητικό DNA της

Δεν τόλμησε φιλελεύθερες αλλαγές στο Σύνταγμα - Αρνήθηκε την κατοχύρωση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων


Στην συνταγματική αναθεώρηση και τα βασικά ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα που αναδείχθηκαν από την διαδικασία στη Βουλή, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο μεσημεριανό ενημερωτικό μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», με τον Γ. Τραπεζιώτη.

Όπως τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος, «ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στην ημερήσια διάταξη της αναθεωρητικής συζήτησης,  θέματα που προεικόνιζαν ένα προοδευτικό μέλλον για το τόπο. Στον αντίποδα, η ΝΔ,  στύλωσε τα πόδια και δεν ήθελε να ακούσει και να αλλάξει τίποτα σχετικά με τα σημαντικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία αποτελούν την θωράκιση των πολιτών απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού».

«Η ΝΔ επιβεβαίωσε με την στάση της το συντηρητικό DNA της. Ακόμη και ζητήματα που είναι λυμένα εδώ και δεκαετίες για τα περισσότερα φιλελεύθερα κόμματα της Ευρώπης, δεν θέλησε να τα θίξει», σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος, χαρακτηρίζοντας  παντελώς αδικαιολόγητη την αρνητική στάση της ΝΔ σε οποιαδήποτε αλλαγή του άρθρο 3 του Συντάγματος, ώστε να καθιερωθεί η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους και την αντίθεσή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γενικώς, σε οποιαδήποτε αναθεώρηση διάταξης αφορούσε τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.                      

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε και στη πρόταση της ΝΔ  για το ασφαλιστικό, λέγοντας ότι με άλλοθι την απόφαση του ΣτΕ, αποσυνδέει την αναλογία φορολογητέου εισοδήματος-εισφορών και επαναφέρει το παλαιό και ατελέσφορο καθεστώς των κλιμακίων καθιερώνοντας μεγαλύτερες ελάχιστες εισφορές

για τους ελεύθερους επαγγελματίες και οδηγώντας έτσι σε νέα ελλείμματα και επομένως νέες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)