to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 23.12.2020

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες της μέσω. της folli follie και του σπιτιού Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ασκεί υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και ουσιαστική αντιπολίτευση στο θέμα της πανδημίας, τέτοια που η ΝΔ δεν μπορούσε να διανοηθεί. Η κυβέρνηση αντίθετα επιχειρεί να αποφύγει τις ευθύνες της για την εξέλιξη της πανδημίας είτε μέσω του σπιτιού Τσίπρα, είτε μέσω της folli follie και αύριο ποιος ξέρει τι άλλο. Aυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και την εκπομπή Briefing.


Ο κ. Ξανθόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

-Μιλήσαμε για συγκεκριμένα πράγματα. Τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν με λιγότερους μαθητές. Ο τουρισμός έπρεπε να ανοίξει με συγκεκριμένο πρωτόκολλα και προηγούμενη διενέργεια τεστ.

-Το ΕΣΥ είχε καταστραφεί από τη μνημονιακή λιτότητα ετών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, κατάφερε να το συγκρατήσει από την κατάρρευση. Εάν δεν είχαμε συγκρατήσει την κατάρρευσή του, δεν θα μιλούσαμε σήμερα για δημόσιο σύστημα υγείας.

- Εάν δεν γίνουν μαζικά και συνταγογραφούμενα τεστ, όποια μέτρα και να λάβουμε θα είναι αποσπασματικά.

- Στη Δράμα, πριν λίγο καιρό ήμασταν στην κορυφή των κρουσμάτων. Είχαμε πάνω από 300 θανάτους το τελευταίο διάστημα. Όμως την ίδια στιγμή, οι Σέρρες δίπλα μας,  είχαν εξαιρεθεί από τη λήψη εξίσου αυστηρών περιοριστικών μέτρων. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει λοιπόν αποσπασματική αντιμετώπιση.

-Πέρασε ένας μήνας για να έρθουν, για λίγες μέρες με αποσπάσεις,  γιατροί εθελοντές στην Δράμα, τους οποίους και ευγνωμονούμε. Αλλά με επιμέρους «ενέσεις» δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

- Η ιστορία με τη Folli follie ξεκίνησε από κάποια αναφορά σε ονόματα. Από μόνη της δεν στοιχειοθετεί απολύτως τίποτα. Τα πρόσωπα που αναφέρονται εξάλλου διέψευσαν κάθε σχέση.

-Η υπόθεση Novartis είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο και μόνο στην Ελλάδα δεν έχει ταυτότητα, αλλά κατά την άποψη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφορά μόνον επίορκους ιατρούς. Δηλ. όλο το σκάνδαλο είναι θέμα κάποιων αγροτικών  ιατρών ή δ/ντών σε Νοσοκομεία.

-Απέναντι στα σοβαρά προβλήματα της πανδημίας, είχαμε την προηγούμενη βδομάδα το σπίτι Τσίπρα, τώρα έχουμε τη folli follie, αύριο θα έχουμε κάτι άλλο, Καταλαβαίνετε την βαρύτητα των αποκαλύψεων..

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)