to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 28.12.2021

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση αιφνιδιάζεται από τις εξελίξεις

Οργανωμένη παρέμβαση για την υγεία αλλά και διατίμηση στις τιμές των μασκών ζήτησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


«Όπως είπε και ο κ. Ξανθός, αρμόδιος τομεάρχης Υγείας, μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και καιρό, και όχι κατόπιν.. εορτών. Η κυβέρνηση φαίνεται να αιφνιδιάζεται από τις εξελίξεις. Έχουμε ξεπεράσει τους 20.000 νεκρούς, το ΕΣΥ πιέζεται. Απαιτείται οργανωμένη παρέμβαση της πολιτείας που ακούει τους επιστήμονες, Η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα δεν είναι ένα στοιχεία που έπρεπε να αξιολογηθεί; Δεν θα έπρεπε να έχουμε σχεδιάσει το σύστημα υγείας τα τελευταία δύο χρόνια, ώστε να έχουμε έτοιμους εντατικολόγους;».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο Kontra για τις εξελίξεις στην πανδημία. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Εάν δεν αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι απαιτείται συνολική παρέμβαση, που αφορά σε συνταγογραφούμενα τεστ, πύκνωση των δρομολογίων στα Μέσα Μεταφοράς, την αλλαγή των πρωτοκόλλων για το κλείσιμο των σχολείων, την προώθηση του εμβολιασμού, είναι μοιραίο, τα επιμέρους μέτρα να μην έχουν αποτέλεσμα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που είχαμε τον διαρκέστερο λοκντάουν με πενιχρά αποτελέσματα και με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Ξανθόπουλος, υπογράμμισε επίσης:

- Ο κόσμος πρέπει να εμβολιάζεται με φτηνά εμβόλια. Προϋπόθεση είναι η άρση της πατέντας, Ο ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν την ψήφισαν το ευρωκοινοβούλιο. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης χλεύασε τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, ότι θέλει να κρατικοποιήσει την φαρμακοβιομηχανία. Η συντηρητική αντίληψη είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

- Η κυβέρνηση με την μιντιακή υπεροπλία παρουσιάζει κατά το δοκών τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

- Για τις τιμές των μασκών: Θα πρέπει να μπει διατίμηση. Ο κ. Γεωργιάδης διαπρύσιος κήρυκας της ελεύθερης αγοράς μίλησε για προσφορά και ζήτηση. Εδώ όμως πρόκειται για αναγκαίο υγειονομικό υλικό. Η μάσκα και το εμβόλιο δεν είναι εμπορεύματα αλλά κοινωνικά αγαθά. Χρειάζεται επομένως καίρια παρέμβαση της κυβέρνησης και στο τομέα αυτόν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)