to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:49 | 17.05.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Εχει αλλάξει το πολιτικό πλαίσιο-Τα 110.000 νέα μέλη δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμισμό και πολιτικό πλεονέκτημα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ως κόμμα. Οι δομές θα προκύψουν από την ένταξη και τη δράση των ίδιων των μελών. Πρέπει να επανεφεύρουμε την λειτουργία του κόμματος. Με 110.000 νέα μέλη, αλλάζει τώρα όλα το παιγνίδι»


«Είμαστε σε νέο πολιτικό πλαίσιο. Οι δυσκολίες της καθημερινότητας μεγαλώνουν, οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης αναδεικνύονται, εμείς αποκτούμε δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, οι πολίτες δείχνουν ότι δεν αντέχουν άλλο. Θα αντέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Kontra και την Αν. Γιάμαλη, για την επόμενη μέρα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ξανθόπουλος, χαρακτήρισε την διαδικασία και τη συμμετοχή του κόσμου, ως «πολύ σημαντική μέρα για όλη την κοινωνία…Ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να κινητοποιήσει τόσο κόσμο και αυτό μας δίνει μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα. Το θέμα είναι να έχεις μέλη ενεργά, με συνείδηση της αποστολής τους, που θέλουν να εμπλακούν στην πολιτική δικαιοδοσία και δεν εξουσιοδοτούν κανέναν στο όνομά τους. Ηρθαν γυναίκες, νέος κόσμος, στη Δράμα εγγράψαμε 400 νέα μέλη», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ως κόμμα. Οι δομές θα προκύψουν από την ένταξη και τη δράση των ίδιων των μελών. Πρέπει να επανεφεύρουμε την λειτουργία του κόμματος. Με 110.000 νέα μέλη, αλλάζει τώρα όλα το παιγνίδι…Οι νέοι σύντροφοι θα μας τροφοδοτήσουν με ιδέες και ενέργεια, θα γίνουν η φωνή μας στους χώρους δουλειάς, στους δήμους, στη γειτονιά τους», σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την συμφωνία με τις ΗΠΑ, παρατήρησε ότι πάγια πολιτική όλων των κυβερνήσεων ήταν η κατ΄ έτος ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ ώστε να μπορούν να θέτουν προς διαπραγμάτευση σοβαρά θέματα εθνικού συμφέροντος και πρόσθεσε πως η στρατηγική Μητσοτάκη να θεωρεί την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης στην περιοχή, αντηχεί την δεκαετία του 50 και του 60».

Όσον αφορά την ανακοίνωση πρόθεσης του πρωθυπουργού στον Λ. Οίκο να προμηθευτούμε αμερικανικά αεροσκάφη νέας γενιάς F-35, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σαφώς, είμαστε υπέρ των καλά εξοπλισμένου ενόπλων δυνάμεων. Είναι προϋπόθεση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, αλλά η αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών δεν το εξυπηρετεί αυτό. Επειδή η χώρα έχει πληγεί από τους εξοπλισμούς, για την προμήθεια νέων όπλων έχει θεσπισθεί μια διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου από συγκεκριμένες επιτροπές στελεχών, ώστε να υπηρετείται και η αναγκαιότητα της προμήθειας αλλά και η διαφάνεια. Ακούμε τώρα από χείλη του πρωθυπουργού ότι θα αποκτήσουμε F-35. Το ίδιο έκανε και με τα Ραφάλ και τις φρεγάτες. Στις συνθήκες όπου ο κόσμος δεν μπορεί πληρώσει το ρεύμα, οι παραγγελίες οπλικών συστημάτων που δεν είναι προαποφασισμένες και ενταγμένες στο συνολικό σχέδιο αμυντικής θωράκισης, μας κάνει να το δούμε με δεύτερη ματιά.. Ο πρωθυπουργός χωρίς να έχει προηγηθεί η διαδικασία που προβλέπεται, φρόντισε να προεξοφλήσει την απόκτηση τους. Και άρα δικαιούμαστε να έχουμε επιφύλαξη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)