to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 01.09.2021

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Δεν θα μας κάνετε Σαλβίνι - Η χώρα πρέπει να μείνει στον πυρήνα των ευρωπαϊκών κρατών δικαίου

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου αλλά με τις ρυθμίσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση σε διατάξεις του μεταναστευτικού νομοσχεδίου, αυτό τίθεται εν αμφιβόλω», τόνισε μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.


«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου αλλά με τις ρυθμίσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση σε διατάξεις του μεταναστευτικού νομοσχεδίου, αυτό τίθεται εν αμφιβόλω. Προσπαθώ να βρω δικαιολογητικό λόγο για το άρθρο 40, που θέτει πρόσθετες προϋποθέσεις για την δραστηριοποίηση εθελοντικών διασωστικών οργανώσεων στο Αιγαίο και απορώ πως το έχουν συνδυάσει με τις διεθνείς υποχρεώσεις και την παράδοση του λαού μας», είπε συγκεκριμένα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Για να ικανοποιήσετε τα συντηρητικά αντανακλαστικά και να καλύψετε ενδεχομένως παραβατικές συμπεριφορές οδηγείτε τη χώρα στη κατηγορία των «μαύρων  χωρών» της Ευρώπης. Δεν θα μας κάνατε Σαλβίνι. Η χώρα πρέπει να παραμείνει στο πυρήνα των κρατών δικαίου. Οι γιαγιάδες και οι κάτοικοι των νησιών μας έγιναν παράδειγμα αλληλεγγύης στην Ευρώπη. Να υποχρεώσετε απλώς όσους ασκούν διασωστικό έργο να γνωστοποιούν τη δράση τους. Φαντάζεστε να πρέπει να περιμένουν άδεια για να διασώσουν ανθρώπους που πνίγονται;», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Στην παρέμβαση του, σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων:

​Η προσπάθεια της έννομης τάξης να επιμερισθούν οι μεταναστευτικές ροές πρέπει να έχει πανευρωπαϊκή διάσταση, αλλιώς θα αποτύχει.
​Πρέπει να σταματήσουν οι επιστροφές προς Αφγανιστάν, καθώς το καθεστώς Ταλιμπάν δεν έχει σχέση με δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα
​Το παράβολο των 100 ευρώ για την υποβολή αιτήματος χορήγησης προστασίας, θέτει εμπόδια σε κατατρεγμένους ανθρώπους, τα οποία δεν συνάδουν σε ένα κράτος δικαίου.​

tags: pushbacks

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)