to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 03.12.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Δεν θα αφήσουμε καμία χαραμάδα συγκάλυψης της δυσώδους ιστορίας των υποκλοπών

Για συντριβή των κυβερνητικών επιλογών από την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο ακύρωσε ως αντισυνταγματικές τις εκ των υστέρων παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο εκλογικό σύστημα των ΟΤΑ, μίλησε στο Κόκκινο, ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θ. Ξανθόπουλος.


Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος έστειλε σαφές μήνυμα στη κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα δίδυμο σκάνδαλο παρακολουθήσεων και συγκάλυψης. Η κυβέρνηση βουλιάζει σε κινούμενη άμμο. Δεν θα αφήσουμε καμία χαραμάδα συγκάλυψης αυτής της δυσώδους ιστορίας. Έρχεται η κρίση και η πολιτική και η δικαστική».

«Ενώ έχει εκφραστεί η λαϊκή βούληση δεν μπορείς εκ των υστέρων να την διαστρέφεις. Σε ένα πλαίσιο φιλελεύθερου δικαιϊκού καθεστώτος κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε ότι δεν διστάζει να καταπατήσει και το Σύνταγμα με χονδροειδή τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος και πρόσθεσε: «Το ΣτΕ ακύρωσε την τροποποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχει εγγενή αλλεργία στην αυθεντική λαϊκή έκφραση και προσπάθησε να υφαρπάσει αρμοδιότητες που ανήκουν στο δημοτικό συμβούλιο, μεταφέροντας αρμοδιότητες του στην Οικονομική Επιτροπή. Αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ. Οφείλει η κυβερνώσης να επαναφέρει την αρμοδιότητα στο δημοτικό συμβούλιο.

«Οφείλουμε όλοι να περιφρουρούμε και να υπακούμε στο Σύνταγμα. Υπάρχει τεράστια δυναμική στη κοινωνία που δεν θα δεχτεί παραχάραξη της λαϊκής βούλησης. Να είναι σίγουροι όποιοι σκέπτονται να μετέλθουν τέτοιων μεθόδων. Η δημοκρατική πλειοψηφία των Eλλήνων πολιτών δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές», σημείωσε με νόημα ο βουλευτής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το ν/σ για την ΕΥΠ που συζητείται στη Βουλή, ο κ. Ξανθόπουλος ,ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τον ολισθηρό της δρόμο και χαρακτήρισε αδιανόητο για ένα κράτος δικαίου να νομιμοποιείται το αναιτιολόγητο των παρακολουθήσεων. «Θέλουμε μια ανελεύθερη κοινωνία όπου οποιασδήποτε υπάλληλος θα μπορεί να παρακολουθεί ένα πολίτη και να αίρει τα δικαιώματα του ή θέλουμε μια αποτελεσματική υπηρεσία που θα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και με θεσμικές διαδικασίες θα κάνει τη δουλειά της, αναρωτήθηκε και επεσήμανε ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας και του επιστημονικού κόσμου αντιτίθεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)