to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 23.09.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: «Αυταπόδεικτες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις υποκλοπές»

Για αυταπόδεικτες ευθύνες της κυβέρνησης στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στη λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής, που πλήττουν την ποιότητα της Δημοκρατίας μας μίλησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash 99,4


«Οι υποκλοπές πλήττουν το κράτος δικαίου. Αφορούν την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Επειδή η κυβέρνηση πιάστηκε κυριολεκτικά με τη γίδα στην πλάτη, προσπαθεί είτε να μειώσει τη σημασία του σκανδάλου είτε να κλείσει την έρευνα με αντιπερισπασμούς. Θεώρησε ότι με την παραίτηση Δημητριάδη-Κοντολέοντα θα λήξει το θέμα. Ο άμεσος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι όμως ο πρωθυπουργός και η πολιτική ευθύνη αναλαμβάνεται μόνο με την παραίτησή του».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash 99,4 fm. Kαι πρόσθεσε: «Μια κρατική υπηρεσία με καθήκον την περιφρούρηση των συμφερόντων της χώρας μετατράπηκε σε παρακρατικό μηχανισμό, παρακολουθώντας έναν πολιτικό αρχηγό και δύο δημοσιογράφους (Κουκάκη, Μαλιχούδη).  Θα πάει ο αρχηγός του τρίτου κόμματος σε εκλογές έχοντας στην πλάτη του την σκιά ότι ήταν ύποπτος για εσχάτη  προδοσία; Επομένως τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι γιατί παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης και ποιος έδωσε την εντολή. Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι».

«Στην Εξεταστική βλέπουμε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία διαμορφώνει μονομερώς τον κατάλογο των μαρτύρων αγνοώντας τη μειοψηφία. Βλέπουμε μάρτυρες που κλήθηκαν να επικαλούνται το απόρρητο για να μην καταθέσουν, ενώ άλλοι, που έπρεπε να καταθέσουν, να μην καλούνται από την πλειοψηφία. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι αυταπόδεικτες», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την ακρίβεια και τις αυξημένες ανάγκες θέρμανσης στη Δράμα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στη Δράμα, στα χωρά του Φαλακρού, ήδη ξεκίνησε ο αγώνας των κατοίκων για θέρμανση. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα επιβίωσης καθώς το κόστος για τα ξύλα έχει αυξηθεί πολύ. Επίσης δεν έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία από τη Διεύθυνση Δασών και δεν έχουν υπάρξει οι απαραίτητες πιστώσεις για να προμηθευτούν οι υλοτομικοί συνεταιρισμοί τις απαραίτητες ποσότητες ξυλείας. Μπαίνουμε στον Οκτώβριο και ακόμη δεν έχουν διατεθεί τα ξύλα. Κάνω έκκληση στους αρμόδιους γιατί η περιοχή του Νευροκοπίου είναι συνήθης περίπτωση».

«Η χώρα κινδυνεύει από ενεργειακή φτώχεια Οι πολίτες αισθάνονται παραμελημένοι. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο ανταγωνισμός θα λύσει το πρόβλημα και δεν παρεμβαίνει. Επιδοτεί με χρήματα την αύξηση των εσόδων των εταιρειών, την κερδοσκοπία. Εμείς ζητάμε μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα, πλαφόν στις τιμές. Να μην διαμορφώνεται 100% η τιμή στο χρηματιστήριο ενέργειας γιατί δημιουργούνται  ευκαιρίες χειραγώγησης της τιμής», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)