to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:25 | 02.02.2023

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Απόλυτη η ευθύνη του Κυρ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για τις διαπιστωμένες παρακολουθήσεις και την εκτροπή

«Υπάρχει διαπιστωμένη παραβίαση με το πόρισμα της ΑΔΑΕ, που αποτελεί την ληξιαρχική πράξη των υποκλοπών, και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την απόλυτη ευθύνη για την καταστρατήγηση του κράτους δικαίου» δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνησς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Με την έκφραση θερμών συλλυπητηρίων στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας ξεκίνησε την παρέμβασή του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ανάλυσέ το», ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. «Είναι ημέρα πένθους» τόνισε, σημειώνοντας  ότι ο ένας εκ των πιλότων, ο Στ. Τσιτλακίδης, κατάγονταν από το χωριό Γρανίτης της Δράμας».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την απόλυτη ευθύνη για την καταστρατήγηση του κράτους δικαίου» και συμπλήρωσε: «Υπάρχει διαπιστωμένη παραβίαση με το πόρισμα της ΑΔΑΕ που αποτελεί την ληξιαρχική πράξη των υποκλοπών. Είχαμε παρακολούθηση υπουργών και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Η κυβέρνηση τα έχει διαπράξει αυτά. Η εκτροπή έχει συντελεστεί. Ή τα ρυπαρά δίκτυα, όπως τα λένε, δρούσαν ανεξέλεγκτα στην ΕΥΠ η οποία ήταν υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενορχήστρωσε όλη αυτή την επιχείρηση των υποκλοπών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει στη Βουλή, συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αλλά όχι στις ψηφοφορίες για να μη νομιμοποιήσει την εκτροπή, πρόσθεσε ενώ απατώντας στη κριτική της κυβέρνησης είπε ότι και η ΝΔ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή το 2019.

Όσον αφορά το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης για την παρεμπόδιση του κόμματος Κασιδιάρη να συμμετάσχει στις εκλογές, παρατήρησε ότι για να μην υπάρξει συνταγματικό πρόβλημα, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να τροποποιηθεί η εκλογική νομοθεσία, ώστε να μην απαγορεύεται η λειτουργία κόμματος αλλά να αναστέλλεται η δυνατότητα ναζιστικών μορφωμάτων με εγκληματική δράση να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. «Έχουμε προηγούμενη εμπειρία από τον αντιρατσιστικό νόμο. Είναι δύσκολη νομικά άσκηση» είπε και καταλόγισε σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι τρία χρόνια ο κατάδικος Κασιδιάρης κατά παράβαση του σωφρονιστικού κώδικα, στέλνει βίντεο και παρεμβαίνει στη πολιτική. Πολύ αργά το θυμήθηκε κυβέρνηση», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)