to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 21.05.2020

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Απαξίωση των θεσμών η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή

Αν αυτά γίνονται σε απευθείας μετάδοση, τι να φανταστεί ο πολίτης ότι γίνεται εν κρυπτώ;


«Δεν ήταν μια καλή μέρα για τον κοινοβουλευτισμό η χθεσινή. Υπήρξε πλήρης απαξίωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του κ. Παπαγγελόπουλου. Το να διακοπεί η ψηφοφορία, να ανοίξει η κάλπη για να πάρει το ψηφοδέλτιο που έριξε κατά λάθος χωρίς φάκελο, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καλογιάννης και να συνεχισθεί μετά κανονικά η ψηφοφορία, είναι πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται στη Βουλή γιατί οδηγούν σε πλήρη απαξίωση των θεσμών», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Αυτό που φοβίζει, είναι ότι εάν αυτά γίνονται σε απευθείας μετάδοση, τι να φανταστεί ο πολίτης ότι γίνεται εν κρυπτώ;», συμπλήρωσε

Οσον αφορά την ουσία των νέων κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Ξανθόπουλος υπογράμμισε ότι πρόκειται για παντελώς έωλη διόγκωση του κατηγορητηρίου με την οποία, η ΝΔεπειδή δεν κατάφερε να στοιχειοθετήσει το προηγούμενο, αρχικό κατηγορητήριο εναντίον του, συνεχίζει την προσπάθειά της προκειμένου να κρατά, όπως εκείνη πιστεύει,  σε «ομηρεία» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε μάλιστα με νόημα, ότι τόσο ο κ. ΣάμπιΜιωνής στη μήνυση που κατέθεσε κατά του κ. Παπαγγελόπουλου όσο και οι 30 βουλευτές-μηνυτές της ΝΔ που κατέθεσαν την πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, στηρίχθηκαν σε απόρρητες καταθέσεις μαρτύρων στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τις οποίες δεν δικαιούνται να έχουν λάβει γνώση επισήμως».

«Αυτό που θεωρώ πάντως ως μείζον ζήτημα που αναδεικνύεται από όλα αυτά, το οποίο ούτε η συνταγματική αναθεώρηση δυστυχώς άγγιξε, είναι ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ο οποίος πρέπει να μην γίνεται μόνο από την εκτελεστική εξουσία, κατέληξε ο βουλευτής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)