to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:37 | 30.03.2021

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Άλλες 7 απευθείας αναθέσεις άνω του 1 εκ ευρώ από την κ. Νικολάου μέσα σε 5 μέρες

Η κυβέρνηση παραπέμπει εκδικητικά, χωρίς καμία βάση τον Ν. Παππά και συνεχίζει εν μέσω πανδημίας, να μοιράζει αφειδώς δημόσια χρήμα


«Υπήρχε μια κακή παράδοση δεκαετιών, κατά την οποία όσοι κατείχαν δημόσιες συχνότητες δεν κατέβαλαν το αντίτιμο που όφειλαν και είναι αυτονόητο. Αυτός που εισέπραξε χρήματα για το δημόσιο, αυτός που έθεσε όρους, παραπέμπεται. Το συμβόλαιο δολοφονίας χαρακτήρα έχει αρχίσει να εκτελείται και ο Ν. Παππάς που διασφάλισε τα συμφέροντα της πολιτείας, πληρώνει τις συνέπειες της στάσης του».

Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση της ΝΔ να παραπεμφθεί ο Ν. Παππάς με βάση τις καταγγελίες Καλογρίτσα. «Δυστυχώς, το μάθημα  που δίνουμε στη κοινωνία, είναι ότι όποιος επιβάλει την τήρηση της νομιμότητας, θα έρθει κάποια στιγμή που θα κληθεί σε απολογία γιατί επιτέλεσε το αυτονόητο καθήκον του», πρόσθεσε.

Μιλώντας, για το νομικό μέρος της κατηγορίας, σημείωσε  πως «δύο ιδιωτικές εταιρείες αντιδικούν και η αντίδικος του κ. Καλογρίτσα δικαιώνεται από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο  και καταρρέει το επιχείρημα της εικονικής συναλλαγής. Επικυρώθηκε δε η απόφαση αυτή από το πρωτοδικείο της Αθήνας και η απόφαση αυτή παράγει έννομα αποτελέσματα. Εχει καταπέσει επομένως το βασικό επιχείρημα της κατηγορίας ότι τα 3 εκ ευρώ ήταν για να γίνουν άλλες δουλειές»., είπε. Και υπογράμμισε:

«Η ΝΔ έκανε επιλεκτική χρήση του αποδεικτικού υλικού. Στην παρεπεμπτική πρότασή της δεν υπάρχει καμία αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις αυτές, ενώ σταχυολογεί κάποια από την ηλεκτρονική αλληλογραφία για να στήσει ο κατηγορητήριο κατά του Ν. Παππά».

Αναφερόμενος στο κλίμα μέσα στο οποίο συμβαίνουν όλα αυτά, σημείωσε:

«Βιώνουνε μια οδυνηρή συγκυρία. Η πανδημία συνεχίζεται με τραγικά αποτελέσματα.  Σήμερα μαθαίνουμε ότι πάνω από 700 άτομα είναι διασωληνωμένοι. Κι όμως, μέσα σε αυτή την κατάσταση, βρίσκει ευκαιρία η κυβερνητική πλειοψηφία και μοιράζει αφειδώς δημόσιο χρήμα.  Η Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής,  κ. Νικολάου, έκανε τις τελευταίες 5 ημέρες, 7 απευθείας αναθέσεις άνω του 1 εκ. ευρώ. Δεν βρίσκεται κανείς εχέφρων στην κυβέρνηση να την μαζέψει;», είπε και κατέληξε:

«Σε αυτό κλίμα παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς. Προσπαθείτε να μεταστρέψετε το ενδιαφέρον των πολιτών από τα αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική σας, Δεν θα τα καταφέρετε. Θα υποστείτε τις συνέπειες της πολιτικής σας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)