to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 05.11.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Θ. Βασιλόπουλος: Από τη λειτουργία των μαγαζιών και τις Κυριακές έχουν ξεκάθαρα όφελος μόνο πολυκαταστήματα - πολυεθνικές

Το άνοιγμα των Κυριακών διαπιστωμένα δεν επιφέρει κανέναν όφελος ούτε στα εμπορικά καταστήματα ούτε στους εργαζόμενους, απεναντίας πρόκειται για ένα μέτρο που διαρρηγνύει το κοινωνικό ιστό και την οικογένεια όταν αναγκάζεσαι να δουλεύεις 7 ημέρες την εβδομάδα. Υποστήριξε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5 και τον Κώστα Αλατζά ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, Θάνος Βασιλόπουλος.


Όπως εξήγησε το ζήτημα της απελευθέρωσης έχει τρείς παραμέτρους: τον εργαζόμενο, την οικονομία και τι είδους εργασία και πολίτες θέλουμε. Δεν συμφέρει τον εργαζόμενο γιατί εργάζεται περισσότερο, χωρίς την ανάλογη αμοιβή, δεν έχουν όφελος οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από το 90% του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου.

«Οι επιχειρήσεις με την εφαρμογή του μέτρου συνειδητοποιούν ότι λόγω της χαμηλής αγοραστικής δύναμης των πολιτών δεν αυξάνεται ο τζίρος τους, αλλά αντιθέτων αυξάνεται το κόστος λειτουργίας τους από το άνοιγμα των Κυριακών. Για αυτό το μέτρο δεν εφαρμόζεται από όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος τη ΓΣΕΕΕ. Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε επίσης ότι «την αντίθεση τους στο μέτρο δεν  εκφράζουν μόνοι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και εταιρίες όπως οι αλυσίδες των Σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης, My Market κ.ά.».

«Διαλύεται ο οικογενειακός ιστός όταν το ζευγάρι εργάζεται 7 ημέρες την εβδομάδα, η έλλειψη χρόνου είναι καταστροφική για την ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ μετά τη νέα προσφυγή της ΓΣΕΕ για την ακύρωση του μέτρου.

 

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)