to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 09.04.2021

Πολιτική

Θ. Τζάκρη: Υπόθεση Καλογρίτσα….χωρίς κανέναν Καλογρίτσα

H εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη προανακριτική για την«υπόθεση Καλογρίτσα» σχολιάζει το γεγονός πως η πλειοψηφία στήνει μια υπόθεση χωρίς να συνεργεί στην εξέταση των πρωταγωνιστών από την επιτροπή καταδεικνύοντας έτσι τα πραγματικά της κίνητρα


Η Θ. Τζάκρη σε δήλωση της επισήμανε πως ο εισηγητής της ΝΔ στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά κ. Θανάσης Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», επιβεβαίωσε και εκτός της Προανακριτικής αυτό που διαπιστώσαμε όλα τα κόμματα στην έναρξης των εργασιών αυτής.

Παράλληλα τόνισε: «η ΝΔ ζήτησε με εντυπωσιακό αντιδικονομικό και καταφανώς παράλογο τρόπο «στην υπόθεση Καλογρίτσα» ο μεν Βλαδίμηρος – Ιωάννης Καλογρίτσας να μην εμφανιστεί καθόλου, μολονότι είναι εκ των κυρίων πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ο δε Χρήστος Καλογρίτσας που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση αυτή διαρκώς, ποικιλοτρόπως και με τρόπο που επισκιάζει την συμμετοχή οποιουδήποτε άλλου σε αυτήν να μην εξεταστεί καν πρώτος, αλλά μετά την εξέταση «ενδιάμεσων προσώπων».

Οι πρωταγωνιστές οι οποίοι κατά νομική ανάγκη και κατά δικονομική επιταγή θα πρέπει να ακουστούν πρώτοι για να καθοριστεί το ιστορικό της υπόθεσης που διερευνάται και να οριοθετηθεί το αντικείμενο της διαδικασίας, ζητήθηκε από την ΝΔ να μην παραστούν.

Το ίδιο δε, παραδόξως πως, ζητούν και για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα που είναι υπεύθυνος όχι μόνο για να ιχνηλατήσει την πορεία του εξεταζόμενου ποσού των 3.000.000 αλλά είναι, κυρίως, ο επόπτης της μοναδικής μη συστημικής τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή της Τράπεζας Αττικής, η οποία είχε ιδιαίτερο και κορυφαίο συναλλακτικό ρόλο στην ερευνώμενη υπόθεση.

Η προσπάθεια εξαίρεσης από την διαδικασία των κρισιμότερων μαρτύρων, η μαρτυρία των οποίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν το κύριο αποδεικτικό μέσο για την πλήρη και αποτελεσματική έρευνα της υποθέσεως, είναι η τρανή επιβεβαίωση ότι η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά για φτηνούς, ευκαιριακούς εντυπωσιασμούς.

Όπως από την αρχή αναφέραμε, η ΝΔ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει την σε βάρος της σωρρευόμενη δυσαρέσκεια, επινοεί σκάνδαλα χωρίς τάχα πρωταγωνιστές, αναζητά δήθεν τραπεζικά σκάνδαλα χωρίς εμπλοκή τραπεζίτη και φιλοτεχνεί μια ψευδεπίγραφη υπόθεση σκανδάλου για να κρύψει τα άπειρα πραγματικά σκάνδαλα που χαρακτηρίζουν ιστορικά τον κυβερνητικό της βίο μέχρι σήμερα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)