to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 27.04.2017

Πολιτική

Θ. Τζάκρη: Ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων

Είναι πρόδηλο ότι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να ενταχθούν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις στο μηχανισμό και ο στόχος αυτός επετεύχθη, είπε η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι προηγήθηκαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς και διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη


 «Το νομοσχέδιο αποτελεί την ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση και ταυτόχρονα να ανατάξει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, διασώζοντας και τις επιχειρήσεις αλλά και το σύνολο των εργαζομένων σε αυτές» ανέφερε η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, κατά την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων. Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο εισάγει έναν κατεξοχήν εξωδικαστικό μηχανισμό που τοποθετεί για πρώτη φορά την επιχείρηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της ως ισότιμο μέρος.

   Είναι πρόδηλο ότι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να ενταχθούν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις στο μηχανισμό και ο στόχος αυτός επετεύχθη, είπε η κ. Τζάκρη επισημαίνοντας ότι προηγήθηκαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς και διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη.

   Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην προαναγγελία βελτιωτικών αλλαγών που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, σύμφωνα με τις οποίες στον μηχανισμό θα μπορούν να ενταχθούν και επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, εφόσον προβούν σε δήλωση επανέναρξης των εργασιών τους και εφόσον βεβαίως κρίνονται βιώσιμες.

   Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «με το που προσέρχονται οι τράπεζες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διαγράφονται όλοι οι τόκοι υπερημερίας» και ότι θα είναι δυνατό να ρυθμίζονται και οφειλές από κάθε είδους δάνεια ή πιστώσεις που προέκυψαν από επιχειρηματικά δάνεια και επίσης θα είναι δυνατό να εντάσσονται στη ρύθμιση και τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια των επιχειρήσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)