to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:51 | 20.07.2019

Πολιτική

Θ. Θεοχαρόπουλος: Τα 6 σημεία της υποκρισίας, της σκληρής δεξιάς και νεοφιλελεύθερης ατζέντας

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν ξέρει τι ιδεολογικό πρόσημο θα έβαζε κανείς στην σημερινή κυβέρνηση, ο ίδιος όπως είπε θα την αποκαλούσε του μέτρου και της λογικής. Για εμάς όμως είναι σαφές το ιδεολογικό της πρόσημο, είναι αυτό της σκληρής δεξιάς και μίας νεοφιλελεύθερης ατζέντας με περίσσεια υποκρισίας»


Το σχόλιο του Θανάση Θεοχαρόπουλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ομιλία Μητσοτάκη:

Τα 6 σημεία της υποκρισίας, της σκληρής δεξιάς και νεοφιλελεύθερης ατζέντας του κ. Μητσοτάκη

1. Πρωτογενή πλεονάσματα. Αθέτησε την δέσμευση του για μείωση, την οποία όμως είχε προγραμματίσει με σχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από 3,5 σε 2,5%. Αποδεικνύει ότι η πολιτική των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων των δανειστών είναι τελικά πολιτική της ΝΔ.

2. Συμφωνία των Πρεσπών. Μίλησε για άμβλυνση αρνητικών συνεπειών της, ενώ είχαμε ομοβροντία δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ για μία καλύτερη μέρα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η υποκρισία στο μεγαλείο της! Αυτή είναι η πραγματική κωλοτούμπα της ΝΔ. Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο κ. Μητσοτάκης ενέταξε ένα εθνικό θέμα στην μικροκομματική προεκλογική αρένα για να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικολαϊκισμού.

3. Το άσυλο καταργείται. Είναι άλλο το άσυλο ιδεών που αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση του λαού μας και άλλο οι εγκληματικές και παραβατικές ενέργειες που το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο οφείλει να τις αντιμετωπίζει. Ο κ. Μητσοτάκης σκόπιμα τα συγχέει.

4. Φυλακές υψίστης ασφάλειας τύπου Γ. Ανακοίνωσε την ίδρυση αυτού του είδους των φυλακών με συνθήκες που διεθνώς έχουν χαρακτηρισθεί ως απάνθρωπες και μακριά από τις ανάγκες ενός σύγχρονου σωφρονιστικού συστήματος αποδεικνύοντας ότι με την σκληρή δεξιά ατζέντα επιχειρεί να επαναφέρει το δόγμα “νόμος και τάξη”.

5. Κατάργηση της απλής αναλογικής. Με νέο νόμο και πιθανώς σε συνεννόηση με το ΚΙΝΑΛ και με θεσμικές ακροβασίες στη συνταγματική αναθεώρηση επιδιώκει να επαναφέρει μπόνους εδρών και να καταργήσει την απλή αναλογική που ευνοεί την συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Και όλα αυτά ενώ στην ίδια ομιλία αναφέρεται στην επιδίωξη του για συνεννόηση των κομμάτων! Άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας της ΝΔ.

6. Ιδιωτικοποιήσεις. Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης με ένα πλήρως νεοφιλελεύθερο σχέδιο αναφέρθηκε μέχρι και σε ιδιωτικοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ. Το μόνο που πιθανώς απέκρυψε είναι το σχέδιο του για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού.

Και μέσα σε όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν ξέρει τι ιδεολογικό πρόσημο θα έβαζε κανείς στην σημερινή κυβέρνηση, ο ίδιος όπως είπε θα την αποκαλούσε του μέτρου και της λογικής. Για εμάς όμως είναι σαφές το ιδεολογικό της πρόσημο, είναι αυτό της σκληρής δεξιάς και μίας νεοφιλελεύθερης ατζέντας με περίσσεια υποκρισίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)