to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 12.11.2019

Πολιτική

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει το δόγμα "νόμος και τάξη παντού" για να συγκρατήσει το ακροδεξιό ακροατήριο της ΝΔ»

«O κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει αυτό το οποίο προανήγγειλε και από την τηλεοπτική συνέντευξή του, την Κυριακή, την εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη παντού" για να συγκρατήσει ένα ακροατήριο δικό του, το ακροδεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.


   «Προσπαθεί να κάνει αντιπερισπασμό σε σχέση με τα προβλήματα που έχει στο προσφυγικό, δημιουργώντας ασύμμετρες επιθέσεις σε σχέση με τα γεγονότα κι ενώ είναι φανερό ότι οι εικόνες που είδαμε, χθες το βράδυ, είναι εικόνες μακριά από αυτές που κάθε πολίτης σε μια δημοκρατική χώρα θα μπορούσε να ανεχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος.

   Κληθείς να σχολιάσει τα όσα βρέθηκαν από την έφοδο της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Είναι καταδικαστέα κάθε πράξη που είναι παράνομη και η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται στη διάσταση που της αρμόζει. Η διάσταση με όλα τα ΜΑΤ να είναι παρατεταγμένα και να μπαίνουν στην ΑΣΟΕΕ, χθες το βράδυ, και να δημιουργούν αυτή τη διαδικασία, η οποία φέρει χειρότερα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, είναι μακριά απ' αυτό που κάθε πολίτης θέλει σε μια δημοκρατική χώρα». Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «η ελεύθερη διακίνηση ιδεών βεβαίως δεν συνάδει με τις μολότοφ, δεν συνάδει όμως και μ' αυτό που είδαμε χθες το βράδυ».

   «Ανησυχούμε πάρα πολύ για όλα αυτά, τα οποία γίνονται», σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος κι ενόψει και των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, υπογράμμισε: «Mε αυτά που πράττει αυτές τις μέρες, πρέπει να έχει πολύ καλά στο μυαλό της να μην προκαλέσει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, τις επόμενες ημέρες».

   «Κανένα σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού από την κυβέρνηση»

   Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος» και «βρίσκεται ουσιαστικά να αντιμετωπίζει, αυτά τα οποία η ίδια προεκλογικά υποσχέθηκε και τα οποία είναι ανεφάρμοστα».

   Υποστήριξε, δε, ότι η κυβέρνηση «δεν αποδοκιμάζει, αλλά ουσιαστικά αγκαλιάζει ακροδεξιές ρητορικές ενός μέρους της Νέας Δημοκρατίας», ενώ καταδίκασε «απαράδεκτες διαμαρτυρίες, όπως αυτή στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με το μπάρμπεκιου».

   «Θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με την ανθρωπιά. Συνεπώς, είναι απολύτως καταδικαστέες οι ενέργειες αυτές, οι οποίες από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν αγκαλιαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος.

   Novartis- «Η απογευματινή συνεδρίαση της προανακριτικής θα γίνει»

   Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis και σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο καθηγητής Μανιαδάκης κατήγγειλε πιέσεις από το FBI προκειμένου να δώσει στοιχεία για πολιτικούς, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε: «Εδώ έχει ξεφύγει και η λογική. Αν νομίζει κανείς ότι το FBI λειτουργεί μ' αυτούς τους τρόπους και προσπαθεί να πιέσει για να κατανομάσουν μάρτυρες συγκεκριμένο πολιτικό, νομίζω ότι έχει ξεφύγει».

   Καταλόγισε, δε, πανικό στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Υπάρχει ποινική δίωξη σε πολιτικό για το αδίκημα της δωροληψίας και βρίσκονται σ' έναν πανικό. Και βεβαίως υπάρχει και έρευνα για άλλα πολιτικά πρόσωπα. Θέλουν αυτή τη στιγμή να σκεπάσουν κάθε συζήτηση γι' αυτό το σκάνδαλο με μια λογική, η οποία θα αναφέρεται μόνο στις διαδικασίες διερεύνησης του σκανδάλου και όχι σ' αυτό καθεαυτό το σκάνδαλο».

   Σε ό,τι αφορά την απογευματινή συνεδρίαση της προανακριτικής για τη Novartis, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός μεν επιμένει στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Βουλής αφετέρου λέει «ότι η συνεδρίαση του απόγευμα θα γίνει».

   Όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «θα πρέπει από εδώ και στο εξής να εξεταστεί ο Φρουζής, γιατί ο Φρουζής δεν είναι διαπλεκόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαπλεκόμενος με τη Νέα Δημοκρατία. Άρα, θα πρέπει να εξεταστεί ο μάρτυρας και να προχωρήσουν όλες οι άλλες διαδικασίες, προκειμένου να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο».

   «Είναι σκάνδαλο. Είναι ξεκάθαρο αυτό το γεγονός κι εμείς θέλουμε να γίνει η συνεδρίαση και θα γίνει, σήμερα το απόγευμα, και τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος.

   Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «στόχος μας είναι να πάει πιο γρήγορα» και πρόσθεσε: «Πρέπει να προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να είναι τα αποτελέσματα ορατά στην κοινωνία. Δεν χρειάζεται "ναι μεν αλλά" σ' αυτή τη διαδικασία. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, μακριά από παραλυτικές ισορροπίες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)