to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 11.02.2020

Κοινωνία

Θ. Θεoδωρόπουλος στη #GDtrial: Το κίνητρο των εγκλημάτων της Χ.Α. έγκειται στην εγκληματική της ιδεολογία

Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Συνεχίζεται και σήμερα, Τρίτη η αγόρευση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, στην δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή (εδώ τα βασικά σημεία από τη διαδικασία της Δευτέρας 10/2).

  • Mπορείτε να ενημερώνεστε για την αγόρευση λεπτό προς λεπτό στο @GoldenDawnWatch

«Η εισαγγελέας αγνόησε και δεν ασχολήθηκε με τον εθνικοσοσιαλισμό ως κίνητρο των υπό διερεύνηση εγκληματικών πράξεων»

Σύμφωνα με το 902.gr, ο Θ. Θεοδωρόπουλος τόνισε στην αγόρτευσή του ότι είναι «καίριας σημασίας το αποδεικτικό υλικό που κατασχέθηκε και βρισκόταν στην κατοχή των κατηγορουμένων και γενικότερα στην κατοχή της Χ.Α.». «Γιατί, όπως είπε, διασώθηκε από τους ίδιους -ήταν άλλωστε υπερήφανοι γι' αυτό-, αποτελεί το πρόγραμμα δράσης της Χ.Α. που υλοποιήθηκε στα πλαίσια εφαρμογής των σκοπών και καταστατικών αρχών λειτουργίας της, συνδέεται δε απόλυτα με τις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, αποτελεί δηλαδή κρίσιμο αποδεικτικό υλικό που επιβεβαιώνει τις μαρτυρικές καταθέσεις και αποδεικνύει τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης Χ.Α. Όσα προέκυψαν από τα αναγνωστέα έγγραφα (κατηγορητηρίου και Πολιτικής Αγωγής) και στοιχειοθετούν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης επιβεβαιώθηκαν και ενισχύθηκαν τόσο από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου και της πολιτικής αγωγής, όσο ουσιαστικά και από τους μάρτυρες υπεράσπισης, αλλά και από τις απολογίες των ίδιων των κατηγορουμένων στο Δικαστήριο» πρόσθεσε.

Σχετικά με την ιδεολογία της ΧΑ, τον εθνικοσοσιαλισμό, τον οποίον οι χρυσαυγίτες, οι μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και η εισαγγελέας στην πρότασή της αρνούνται, τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος ότι η εισαγγελέας αγνόησε και δεν ασχολήθηκε με τον εθνικοσοσιαλισμό ως κίνητρο των υπό διερεύνηση εγκληματικών πράξεων. Μάλιστα ανέφερε σχετικά «Και ερωτάται: μπορεί κανείς να μάχεται για την επικράτηση των ιδεών του ναζισμού (π.χ. για τη φυλετική καθαρότητα) χωρίς να εγκληματεί; Η ναζιστική ιδέα λοιπόν δεν είναι απλά ήχος, λέξεις στ' αυτιά των ανθρώπων, μα μεταφράζεται σε τρομοκρατική βία, σε μαχαίρωμα, σε εμπρησμούς, συνοδεύεται δε από απέραντο πόνο, θρήνο και απόγνωση των θυμάτων. Η ναζιστική ιδεολογία δεν μπορεί να μείνει στη σφαίρα των ιδεών, αν θέλει να αναπτυχθεί κατακτώντας ή επιβαλλόμενη στα μυαλά των ανθρώπων, παρά μόνο μέσω της αξιόποινης δραστηριότητας, δηλαδή μέσω του εγκλήματος.

Στην περίπτωση αυτή δεν είναι εύκολο, όπως έχει ειπωθεί, να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στην προπαγάνδιση των ναζιστικών ιδεών και στις εγκληματικές πράξεις των μελών της ναζιστικής οργάνωσης, γιατί και τα δύο αποτελούν αδιάσπαστη ενότητα. (Δεν είναι λοιπόν μόνο ιδέα - είναι και πράξη, είναι έγκλημα. Ιδέα και πράξη σε διαλεκτική ενότητα και αλληλεπίδραση)» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι «το κίνητρο των εγκλημάτων της Χ.Α. έγκειται σ' αυτήν την εγκληματική ιδεολογία. Αν αποσυνδεθεί η διερευνώμενη εγκληματική τους δράση -που άλλωστε αποτελούσε υλοποίηση του πολιτικού τους προγράμματος- από το ναζισμό, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κατανοηθεί ο λόγος που τα τάγματα εφόδου επιχείρησαν να δολοφονήσουν τους Αιγύπτιους ψαράδες, τους κομμουνιστές συνδικαλιστές, τους αναρχικούς στο στέκι "Αντίπνοια", τον Δ. Κουσουρή, δεν μπορεί να κατανοηθεί ο λόγος που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα».

Υποκριτική η καταδίκη του εθνικοσοσιαλισμού

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι «η από πλευράς της ηγεσίας της Χ.Α. αποκήρυξη και καταδίκη του ναζισμού είναι υποκριτική, στα πλαίσια δε του "διπλού λόγου" (κλείνοντας το μάτι στα μέλη και τους οπαδούς) από τη μία αρνούνται τον εθνικοσοσιαλισμό, από την άλλη λένε ότι "...δεν διαθέτουμε δηλώσεις μετάνοιας..."». Μάλιστα "για του λόγου το αληθές" αναφέρθηκε σε πλήθος εγγράφων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο μεταξύ αυτών και το «...Παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός. Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες. Απλά θεωρούμε περισσότερο πολιτικά δόκιμο το να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους, γιατί είναι γεγονός ότι ο όρος "εθνικοσοσιαλισμός" προκαλεί παρανοήσεις μετά από έναν ωκεανό προπαγάνδας εξήντα ολόκληρων ετών... (εφημερίδα ΧΑ 6/04/2006)».

Έκανε, επίσης, και ειδική μνεία μεταξύ του πλήθους των στοιχείων και των επιχειρημάτων, στην πασίγνωστη και σημαντική πλέον φράση του αρχηγού της ΧΑ Μιχαλολιάκου, που ο ίδιος υποστήριξε ότι διαστρεβλώθηκε,...για τη σπορά των ηττημένων του '45 (φάκελος «2012-03-03 Der Spigel-offices»). «...Δεν μας καίγεται καρφί αν θα μπούμε στη Βουλή ή όχι, εμείς θα δώσουμε τον αγώνα να μπούμε στη Βουλή, αλλά αυτοί εκεί έξω είναι ένας όχλος, μία μάζα που του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και δεν ξέρει τι του γίνεται. (...) Κάποτε θα μπούμε στη Βουλή, είτε με εκλογές, είτε χωρίς εκλογές! (...) Γιατί άμα γίνουν τώρα εκλογές, θα έχουμε Βουλή της Βαϊμάρης. Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε λοιπόν, για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε και εμείς στην Ελλάδα! Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος γι' αυτό (...) Γιατί εμείς δεν είμαστε ΛεΠεν, δεν είμαστε τίποτα από όλα αυτά. Εμείς είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες. Ξέρουν πως δεν έχουν να κάνουν με κάποια καραγκιοζάκια που θα τους δώσουν θέσεις, υπουργεία, αυτοκίνητα. Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο, για να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας απ' τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)