to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 17.07.2018

Πολιτική

Θ. Σπηλιόπουλος: Η απλή αναλογική θα είναι το διαλυτήριο όλων των παλαιών σχέσεων που υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση

«Ήρθε η ώρα να μείνει στην ιστορία της Ελλάδας η τοπική αυτοδιοίκηση, όπως έγινε με την ψήφο των γυναικών»


«Η απλή αναλογική θα είναι το διαλυτήριο όλων των παλαιών σχέσεων που υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος  - Επικεφαλής της Παράταξης «Πολίτες σε Δράση - Χαϊδαρίου» - μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων  του Attica TV για την ψήφιση του Κλεισθένη Ι. 

«Ήρθε η ώρα να μείνει στην ιστορία της Ελλάδας η τοπική αυτοδιοίκηση, όπως έγινε με την ψήφο των γυναικών», σημείωσε ο κ. Σπηλιόπουλος, εξηγώντας τη σημασία της μεταρρύθμισης.

«Οι πολίτες έχουν συνείδηση κι όταν τους δίνεται η ευκαιρία συμμετέχουν στα κοινά. Νομίζω λοιπόν ότι αυτή τη φορά είναι πεδίο δόξας λαμπρό, όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται κατά κάποιο τρόπο με τα κοινά και θεωρούν ότι δεν χωρούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, να βρούνε χώρο να εκφραστούν», τόνισε.

«Αποτελεί επίσης πεδίο δόξας λαμπρό για προγραμματικές συγκλίσεις», είπε ο επικεφαλής της Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου κι όπως εξήγησε: «Ιστορικά η παράταξη μας μιλάει για προγραμματική αντιπολίτευση, δηλαδή ψηφίζουμε με βάση το τι πιστεύουμε στο πρόγραμμα μας. Το κάναμε και την εποχή Μαραβέγια που ήταν της ΝΔ και που ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε κοινό σημείο. Και τώρα το κάνουμε αυτό πάρα πολλές φορές και μπορώ να πω και καταχρηστικώς, επειδή η διοίκηση είναι ΚΚΕ και θέλει να περνάει όλη την ιδεολογική της πλατφόρμα».

«Βάζουμε ένα πολιτικό αστερίσκο, λέμε την πολιτική μας θέση κι έχουμε κάνει άπειρες παραχωρήσεις, προκειμένου να εξυπηρετούμε το κοινό συμφέρον», σημείωσε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του δήμου είπε ότι «εμείς βλέπουμε το κοινό καλό, αλλά ξέρετε σε ένα ταγκό πρέπει να χορεύουν και οι δύο», ασκώντας επίσης κριτική για προτάσεις των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου περί τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής που έχουν μείνει στο συρτάριναπό τον δήμαρχο. 

«Η απλή αναλογική θα φέρει τα πράγματα στη θέση τους και δεν θα υπάρχει αυτός ο εκβιασμός ότι ο άλλος ψηφίζει αποφάσεις, γιατί έτσι κι αλλιώς έχει την πλειοψηφία των συμβούλων. Η κοινωνία θα βγει ωφελημένη από αυτό το πράγμα», σημείωσε ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος.

«Στο εξής λοιπόν ο δήμαρχος δεν θα μπορεί να αποφασίζει ότι θέλει. Θα πρέπει να κάνει συγκλίσεις και θα κουβεντιάζει με την κοινωνία», κατέληξε.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)