to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:28 | 05.04.2019

Πολιτική

Θ. Ρόζενμπεργκ: Όσοι πανηγυρίζουν είναι οι ίδιοι που ενέχονται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατάχρησης δημοσίου χρήματος

«Τα κέντρα που κίνησαν τη μήνυση και πανηγυρίζουν για την πρωτόδικη δικαστική αυτή απόφαση, είναι ακριβώς τα ίδια που φέρονται να ενέχονται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατάχρησης του δημοσίου χρήματος», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.


Η δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του κ. Ρόζενμπεργκ έχει ως εξής:

«Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων και με αίσθημα ευθύνης θα ήθελα να διευκρινίσω ότι, δέχθηκα ν' αναλάβω τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε περίοδο μεγάλης κρίσης έχοντας ως εφόδια τη μεγάλη επιστημονική και ακαδημαϊκή μου διαδρομή αλλά και την εμπειρία άσκησης ιατρικής στις πιο δύσκολες συνθήκες σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Δεν έχω αυταπάτες ότι τα κέντρα που κίνησαν τη μήνυση και πανηγυρίζουν για την πρωτόδικη δικαστική αυτή απόφαση, είναι ακριβώς τα ίδια που φέρονται να ενέχονται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατάχρησης του δημοσίου χρήματος. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή μου και αναμένεται η κρίση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη σε δεύτερο βαθμό.

Αποτελεί τιμή για μένα ότι, εν μέσω πρωτοφανών αντιξοοτήτων στη διάρκεια της τρίχρονης θητείας μου, εξασφαλίσαμε με τη στήριξη άξιων συνεργατών την προάσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας».

Σημειώνεται ότι, χθες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον κ. Ρόζεμπεργκ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Η κατηγορία αφορά καταγγελίες υπαλλήλων του οργανσιμού, του τότε ΚΕΕΛΠΝΟ, σχετικά με αποσπασμένη υπάλληλο, η οποία προέβαινε σε ενέργειες εκτός των ορισμένων καθηκόντων της με την ανοχή του κατηγορουμένου.

Η υπόθεση -για την οποία καταδικάστηκε και η υπάλληλος- εκδικάστηκε χθες σε πρώτο βαθμό, περίπου τρία χρόνια μετά τις καταγγελίες για το θέμα που είχαν φθάσει και στη Βουλή με ερώτηση της ΝΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)