to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 08.07.2015

Πολιτική

Θ. Πετράκος: «Η ασυδοσία των καναλιών να τερματιστεί, τώρα»

«Υπήρξε βεβαίως μια συλλογική απόφαση για εμπάργκο δυο ημερών σε ένα συγκεκριμένο κανάλι (σ. σ. «Σκάι»). Προσωπική μου άποψη ήταν και είναι ότι θα έπρεπε να έχουμε διαρκές εμπάργκο στο συγκεκριμένο κανάλι. Τη δημοκρατική δεοντολογία την έχουν τελειώσει από καιρό, αλλά τώρα παραβιάζουν κατάφωρα και την εκλογική νομοθεσία».


Για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, ζητώντας να μάθει τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση με τα τηλεοπτικά κανάλια, μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

 

Ερωτηθείς γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ανταποκρίνονται σε προσκλήσεις των ιδιωτικών καναλιών, τη στάση των οποίων (ειδικά πριν από το δημοψήφισμα) καταγγέλλουν απερίφραστα, ο κ. Πετράκος χαρακτήρισε «λογικές και κατανοητές» τις σχετικές ενστάσεις και διαμαρτυρίες κόσμου της Αριστεράς και του «ΟΧΙ».

Και πρόσθεσε:

«Υπήρξε βεβαίως μια συλλογική απόφαση για εμπάργκο δυο ημερών σε ένα συγκεκριμένο κανάλι (σ. σ. «Σκάι»). Προσωπική μου άποψη ήταν και είναι ότι θα έπρεπε να έχουμε διαρκές εμπάργκο στο συγκεκριμένο κανάλι. Τη δημοκρατική δεοντολογία την έχουν τελειώσει από καιρό, αλλά τώρα παραβιάζουν κατάφωρα και την εκλογική νομοθεσία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες, σε τρία πεδία, με ισάριθμους στόχους: Να τιμωρηθούν όσοι παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία, να πληρώσουν άμεσα τα χρέη τους προς το Δημόσιο οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης και να «ανοίξει» το ζήτημα της Digea, η οποία έχει εξασφαλίσει το «μονοπώλιο του ψηφιακού σήματος».

Τέλος, ο κ. Πετράκος, καυτηριάζοντας την αχαρακτήριστη προπαγάνδα των καναλιών στην εβδομάδα που μεσολάβησε από την προκήρυξη μέχρι τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, υπενθύμισε τα… εξωφρενικά «ρεπορτάζ», που «έβρισκαν» μόνο οπαδούς του «ΝΑΙ» στις τάξεις νέων ανθρώπων. Δηλαδή στην κατ’ εξοχήν ηλιακή ομάδα, στην οποία το «ΟΧΙ», όπως αναγνωρίζουν πλέον όλοι, ήταν συντριπτικό, σχεδόν καθολικό!...      

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)