to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 08.09.2014

Πολιτική

Θ. Πετράκος για την απειλή κλεισίματος τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ: «Να φύγει η κυβέρνηση, πριν βάλει λουκέτο στα πάντα»

«Να κλείσει τον κύκλο της η κυβέρνηση και όχι τα τμήματα του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου», αναφέρεται σε σχετική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θαν. Πετράκου


Με αφορμή τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν και άλλα τμήματα στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, που μεταφράζονται σε υποχρηματοδότηση και της παιδείας, έχει ως επακόλουθο το κλείσιμο και άλλων τμημάτων του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Με το πρόσχημα της μη βιωσιμότητας η συγκυβέρνηση φαίνεται να προχωρά σε νέο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», σύμφωνα με το οποίο, θα κλείσουν τα Τμήματα Χρηματοοικονομικής-Λογιστικής και Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στη Σπάρτη.

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», που οδήγησε στο κλείσιμο δεκάδων τμημάτων, είναι απαράδεκτο να εφαρμοστεί και δεύτερο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που θα κλείσει και άλλα τμήματα. Η αποτυχία του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» είναι δεδομένη και δεν πρέπει να συνεχιστεί, αφού δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα τόσο με ακαδημαϊκά όσο και με οικονομικά κριτήρια. Σε αυτό συμφωνεί ακόμα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας.

Μόνη λύση είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, πριν βάλουν λουκέτο σε ότι έχει απομείνει σε λειτουργία και ξεπουλήσουν τα πάντα σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η αναβάθμιση της παιδείας απαιτεί ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης και όχι περικοπές που επιβάλλουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατ’  εντολή και απαίτηση της τρόικα».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)