to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 12.08.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Θ. Πετράκος: Το DNA του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές

«Αν αυτή την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση και έρχονταν αυτά τα μέτρα, θα υπήρχε κανείς που θα τα ψήφιζε;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Νίκο Σβέρκο, για τη συμφωνία που θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή. «Άλλων οι δρόμοι έχουν χωρίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ο δικός μου», τόνισε.


«Η κυβέρνηση είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις, τα επιχειρήματα ότι δεν υπήρχε εναλλακτική μπροστά στον εκβιασμό είναι από το παρελθόν, έτσι έλεγαν όλοι», είπε ο κ. Πετράκος, ενώ για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ψήφιση της συμφωνίας, είπε: «Επαναλαμβάνουμε την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι πολύ λυπηρό». 
 
«Εδώ και 20 χρόνια, απ' όταν το '97 ο Συνασπισμός πήρε αριστερή στροφή και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήμαστε επικεφαλής απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και από το '10 όταν είμαστε στην πρώτη γραμμή του αντιμνημονιακού αγώνα λέγοντας ότι αυτός ο δρόμος δεν τραβάει πουθενά, έχουμε κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό», είπε ο κ. Πετράκος. 
 
«Ο λαός μας έδωσε τη στήριξή του στις 25 Γενάρη και τις 5 Ιουλίου και εμείς φέρνουμε μνημόνιο; Είναι λυπηρό. Ο κόσμος ρωτάει, ίδιοι με τους άλλους είστε; Άλλα προεκλογικά, άλλα μετεκλογικά, το ίδιο παραμύθι;», σημείωσε.
 
Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι θα πάρει ξεχωριστούς δρόμους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πετράκος υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε και μεγάλωσε με DNA ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές. Άλλων οι δρόμοι έχουν χωρίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ο δικός μου. Εγώ θα παλεύω μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, να επανέλθει στις προγραμματικές του θέσεις». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)