to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 14.10.2014

Πολιτική

Θ. Πετράκος: "100% ανυπόστατες και ψευδείς ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ από το Energy Press"

"Δεν έχει γίνει καμία συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους 4 μνηστήρες που θέλουν να αρπάξουν τον ΑΔΜΗΕ", υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Θ. Πετράκος, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού


Ολόκληρη η δήλωση

Λυπάμαι που το Energy Press, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, δημοσιεύει 100% ανυπόστατες και ψευδείς ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα σήμερα, που συζητείτο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, κυβερνητικοί προφανώς κύκλοι και όχι μόνο, διοχέτευσαν την ανυπόστατη και ψευδέστατη πληροφορία ότι οι 4 μνηστήρες για την αγορά του ΑΔΜΗΕ, «κάποιοι τουλάχιστον εκ των τεσσάρων (δεν αποκλείεται και όλοι) έχουν δει τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς γνωρίζει μετά βεβαιότητος το τι διαμείφθηκε στις συναντήσεις αυτές, αλλά η εν γένει παρουσία τους και ο τρόπος που κινούνται στη διαδικασία διεκδίκησης του ΑΔΜΗΕ δεν φανερώνει πανικό…».

Οφείλουμε να ξαναπούμε και στους 4 μνηστήρες και στην κυβέρνηση και σε όλους όσους βρίσκονται πίσω από αυτό το δημοσίευμα ότι, καλό είναι να έχουν πανικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση της οικτρής μειοψηφίας στο λαό δεν έχει κανένα πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσει στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ. Οφείλει να σταματήσει τώρα τη διαδικασία ιδιωτικοποίησής του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τετελεσμένα. Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ θα ακυρωθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ, «όσοι σπεύσουν να δώσουν τα ψίχουλά τους, ας το σκεφτούν καλά, γιατί θα χάσουν τα λεφτά τους».

Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει πως ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ το εννοεί. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τη μνημονιακή πράξη 15/24-7-2013. Δηλαδή ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ούτε τη δημιουργία και πώληση της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» ούτε την εκχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του 17% των μετοχών της ΔΕΗ και την πώλησή τους. Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ θα επανέλθει ως Ενιαία Δημόσια Επιχείρηση του Ελληνικού Λαού. Τελεία και παύλα.

Καλό είναι λοιπόν, το Energy Press, για την εγκυρότητά του και τη σοβαρότητά του, να διασταυρώνει τις πληροφορίες του, πριν τις δημοσιεύσει, για να μην υποπίπτει σε τόσο μεγάλα ατοπήματα, που παραβιάζουν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Γιατί, αν ρωτούσε τους αρμοδίους του ΣΥΡΙΖΑ πριν δημοσιεύσει την ανυπόστατη και ψευδή πληροφορία που δημοσιεύει σήμερα, θα μάθαινε την αλήθεια, ότι όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους 4 μνηστήρες που θέλουν να αρπάξουν τον ΑΔΜΗΕ, αλλά ούτε καν έχει ζητηθεί απ’ αυτούς να υπάρξει συνάντηση.

Υ.Γ: Το προηγούμενο ανυπόστατο και ψευδές δημοσίευμα στο οποίο αναφέρθηκα, αφορά τη, δήθεν πάλι, έγκυρη πληροφορία, αλλά πάλι ψευδή, ότι δήθεν συναντήθηκαν συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγαλο-ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς.

Με εκτίμηση

Θανάσης Πετράκος

Υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)