to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:24 | 14.01.2019

Πολιτική

Θ. Παπαχριστόπουλος: Την έδρα μου θα την παραδώσω τη στιγμή που θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», επανέλαβε τις θέσεις που έχει διατυπώσει επανειλημμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ότι αφορά τη στάση του τόσο για τη στήριξη της Κυβέρνησης όσο και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.


"Παραμένω στους ΑΝΕΛ μέχρι να παραδώσω την έδρα μου" τόνισε.Όπως ξεκαθάρισε, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, κατόπιν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέχεια θα παραδώσει την έδρα του.

Στο ερώτημα αν η στάση του αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του κόμματος κάτω από τη σημαία του οποίου εξελέγη βουλευτής, απάντησε ότι οι θέσεις του για το Σκοπιανό, ήταν γνωστές εδώ και 20 χρόνια, όταν είχε στηρίξει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όταν μιλούσε τότε για διπλή ονομασία της γειτονικής χώρας.

Συμπλήρωσε δε πως τον Ιανουάριο του 2015, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του για το Σκοπιανό και τότε όλη η Κ.Ο των ΑΝΕΛ, τις είχε ψηφίσει.

"Την έδρα μου θα την παραδώσω τη στιγμή που θα ψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν μου έχει ζητήσει την έδρα ο κ. Καμμένος" ανέφερε.

"Πάνω από τις κομματικές γραμμές είναι το εθνικό συμφέρον" και πρόσθεσε "όταν παραδώσεις την έδρα σου, είσαι απλός πολίτης. Την έχεις δώσει την έδρα στο κόμμα που την πήρες. Ένας απλός πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει μετά".

Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης

Την πεποίθηση του ότι η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως τόνισε ο κ Παπαχριστόπουλος η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και η ψήφος εμπιστοσύνης δημιουργεί δυναμική για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε επίσης ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών θα παραδώσει την έδρα του και διέψευσε σενάρια περί δήθεν υπουργοποίησής του στον επικείμενο ανασχηματισμό. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)