to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 28.03.2017

Πολιτική

Θ. Παπαχριστόπουλος: «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι συνέβη με τα εξοπλιστικά»

«Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι έγινε στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων», ανέφερε ο γενικός εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (σ.σ. υπογράφουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση προανακριτικής) Θανάσης Παπαχριστόπουλος κατά τη συζήτηση της πρότασης προανακριτικής επιτροπής.


Ο κ. Παπαχριστόπουλος υπογράμμισε ότι το άρθρο 86 του Συντάγματος είναι ένα άρθρο προκλητικό που έχει εξοργίσει τους πολίτες γιατί κάθε φορά που η δικαιοσύνη έφτανε σε κάποιον πολιτικό, κάτι γινόταν και το αδίκημα παραγραφόταν. «Για παράδειγμα η απιστία πιθανώς να έχει παραγραφεί. Δεν παραγράφεται το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος», είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος για να σημειώσει πάντως ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για κάθε Έλληνα πολίτη. «Η λέξη ρεβανσισμός και ρεβανσιστική διάθεση δεν πρέπει να υπάρχει μέσα σε αυτή την αίθουσα γιατί είναι ό,τι χειρότερο στην κοινοβουλευτική δημοκρατία», είπε στο σημείο αυτό ο κ. Παπαχριστόπουλος.\

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ είπε ότι «ο χώρος της Γενικής Γραμματείας Εξοπλιστικών, έχει ήδη κατάδικο έναν πρώην γενικό γραμματέα, έναν άλλο προφυλακισμένο και δύο υποδίκους, αν αυτό λέει κάτι» και προσέθεσε ότι η έρευνα που έκαναν οι εισαγγελείς διαφθοράς ανακάλυψε σημαντικά πράγματα κατά τη διερεύνηση του Άκη Τσοχατζόπουλου καθώς βρέθηκαν στους λογαριασμούς κουμπάρου του εναγόμενου πρώην υπουργού ποσά που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει κανείς ενώ στη λίστα Λαγκάρντ βρέθηκε 1,3 εκατ. σε λογαριασμό της συζύγου του εναγόμενου υπουργού. Υπογράμμισε επίσης ότι ο κ. Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για ψεύτικο πόθεν έσχες το 2009 και μπορεί και άλλες τέτοιες δηλώσεις να μην είναι ειλικρινείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)