to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:47 | 12.12.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Θ. Παπαχριστόπουλος: Η διαφορά είναι στις 3-4 μονάδες και μειώνεται διαρκώς

Είναι άλλο τα υπαρκτά σκάνδαλα των εκατοντάδων εκατομμυρίων των προηγούμενων κυβερνήσεων και άλλο αυτά που εφευρίσκει η αντιπολίτευση, η πραγματική διαφορά δεν είναι αυτή που παρουσιάζουν εταιρείες που τις 22 μονάδες του δημοψηφίσματος τις είχαν στο... στατιστικό λάθος, αλλά 3-4 μονάδες και διαρκώς μειώνεται καθώς ψηφίζονται τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.


Για την απήχηση που θα έχουν τα θετικά μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση στην δημοσκοπική αποτύπωση της ισχύος των κομμάτων, ο κ. Παπαχριστόπουλος θύμισε ότι «οι Metron Analysis και Public Issue είναι δύο εταιρείες δημοσκοπήσεων που έδωσαν πρόσφατα διαφορά 15 μονάδες και 11 μονάδες. Τουλάχιστον, η MRB στο δημοψήφισμα ζήτησε συγγνώμη, ο Μαύρος, προς τιμή του. Αυτές οι δύο εταιρείες, τις 22 μονάδες διαφορά τότε, τις έβλεπαν στα όρια του στατιστικού λάθους».

«Χτεσινή δημοσκόπηση της Kappa Research δίνει διαφορά 4,7 μονάδων, από 5,5 πριν από μερικούς μήνες», συνέχισε, «η πραγματική διαφορά είναι 3-4 μονάδες και καθημερινά μειώνεται, γιατί η συσπείρωση της ΝΔ είναι πάνω από 90% ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 45%.», ενώ «εμάς τους ΑΝΕΛ μας εξαφανίζουν ... συνηθισμένο φαινόμενο».

Ο Μητσοτάκης επαναλαμβάνει τα δημοσιεύματα του ομίλου Μαρινάκη

«Δεν έχει κανένα λόγο η κυβέρνηση» για πρόωρες εκλογές, είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος, όπως προβλέπουν νέα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. σχολιάζοντας για την αντιπολίτευση ότι «το να ακολουθείς κατά γράμμα τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων, να λειτουργείς σαν "ουρά" τους, να περιμένεις να πέσει ως ώριμο φρούτο μία κυβέρνηση που δεν υπάρχει κανένας λόγος να πέσει, δεν είναι σωστό».

Για το «μπαράζ δημοσιευμάτων» πριν την χτεσινή αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή, «στις εφημερίδες του κ. Μαρινάκη (που όπως θύμισε είναι υπόδικος)», ο κ. Παπαχριστόπουλος σημείωσε ότι «βλέπεις αυτά που ξαναείπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο καθένας κρίνεται, νομίζω ήταν κακή στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη ... λογικό είναι να ανεβαίνουν οι τόνοι όταν δεν έχεις στοιχεία και εκστομίζεις κατηγορίες».

«Δεν μπορούν να πλήξουν το "ηθικό πλεονέκτημα" της κυβέρνησης, καθημερινά εφευρίσκουν ανύπαρκτα σκάνδαλα, για το Θριάσιο, το αεροδρόμιο, τα χρήματα για τους πρόσφυγες, την ΔΕΠΑ, διάφορα τέτοια. Για τους πρόσφυγες π.χ. που μιλούν για 1,6 δισ. ευρώ ... μόνο 497 εκατ. ευρώ διαχειρίστηκε -με απόλυτη διαφάνεια- η κυβέρνηση. Για τα υπόλοιπα πρέπει να ρωτήσουν την ΕΕ και τον ΟΗΕ. Κι όμως, καθημερινά ακούμε για αυτό το δήθεν σκάνδαλο...», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, όπως θύμισε, ήταν ο Γ. Σούρλας (υπουργός και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ) «μίλησε για 12 δισ. ευρώ "τρύπα" κάθε χρόνο στην Υγεία, ο κ. Νικολούδης για "μαύρη τρύπα" 70 δισ. ευρώ ... το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επέβαλε πρόστιμο 350 εκατ. σε πέντε εταιρείες -μεταξύ τους στην Novartis- γιατί χρημάτιζαν Έλληνες αξιωματούχους ... είναι στην έκθεση του ΟΟΣΑ, όπως και άλλα πολλά. Δεν πουλάς το Ερρίκος Ντυνάν, που μόνο το κτίριο στοίχιζε 200 εκατ. ευρώ, επανδρωμένο φτάνει το μισό δισεκατομμύριο, στον κ. Σάλλα για 18 εκατ. ευρώ, όσο κάνει ένα μικρό συγκρότημα στην Εκάλη».

«Είναι άλλο το υπαρκτό σκάνδαλο, άλλο αυτά που εφευρίσκει καθημερινά η αντιπολίτευση, γενικώς», υπογράμμισε.

Άλλο η καταψήφιση της Συμφωνίας, άλλο η απόσυρση των υπουργών, άλλο η άρση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Είναι άλλο πράγμα το "καταψηφίζω την Συμφωνία" των Πρεσπών και άλλο το "αποσύρω τους υπουργούς μου από την κυβέρνηση", είναι άλλο το "καταψηφίζω, αποσύρω τους υπουργούς μου και στη συνέχεια αίρω την εμπιστοσύνη μου στην κυβέρνηση". Το πρώτο είναι αυτό που ισχύει ... δημόσια το είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ», είπε νωρίτερα ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Θύμισε ότι ο ίδιος είχε αρθρογραφήσει υπέρ των θέσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όταν «ήταν μόνος του, μόνο με τον Λεωνίδα Κύρκο» υπέρ της άμεσης λύσης του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, «απομονωμένος τόσο από την ΝΔ, το κόμμα του, όσο και από το ΠΑΣΟΚ ... πριν από 20τόσα χρόνια».

Ακούστε εδώ το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)