to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 14.06.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Θ. Παπαχριστόπουλος: Δεν μπήκα στη Βουλή άλλα να πιστεύω κι άλλα να λέω

«Εγώ είμαι ερασιτέχνης πολιτικός, όχι επαγγελματίας, δεν μπήκα στη Βουλή άλλα να πιστεύω κι άλλα να λέω, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω ποτέ, ότι κόστος και να έχω», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο ίδιος τοποθετείται θετικά για την συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ για το όνομα της δεύτερης, την ώρα που το κόμμα του δηλώνει ότι θα την καταψηφίσει, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Όπως προσέθεσε σε άλλο σημείο, «η άποψη του κ. Καμμένου είναι γνωστή ήδη από την ιδρυτική θέση, σε ανύποπτο χρόνο, δεν εξαρτάται από συλλαλητήρια, την ήξερε κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που μας ένωσε ήταν η διαφθορά, η διαπλοκή, η φοροδιαφυγή, η κάθαρση του πολιτειακού συστήματος, η μιντιακή δικτατορία. Εκεί έχει μεγάλες επιτυχίες η κυβέρνηση».
 
Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι «δίνουν τα ρέστα τους να πέσει η κυβέρνηση, δεν τους ενδιαφέρει η Μακεδονία, έχουν αλλάξει γνώμη 300.000 φορές», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ.
 
Ο ίδιος δήλωσε ότι σέβεται τους πολίτες, αλλά «πρέπει να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή τη χώρα. Είναι πρόβλημα που θα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια. Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε την ίδια άποψη με όλους τους σώφρονες Έλληνες, να τελειώνει αυτή η ιστορία. Δυστυχώς, το κύμα λαϊκισμού ήταν χειρότερο, κυρίως ο κ. Σαμαράς, ένας πολιτικός μετρίων ικανοτήτων που έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη, που ως "ισόβιος ιδιοκτήτης" δεν παρέδωσε καν στον επόμενο πρωθυπουργό. Ο Γκρούεφσκι είναι κάτι αντίστοιχο με τον κ. Σαμαρά, τους πήρε στο λαιμό του. Αυτοί οι άνθρωποι πεινάνε και έχουν αυτοί δικαίωμα να ζήσουν, να έχουν στον ήλιο μοίρα».
 
Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας ότι «σε μία στιγμή που ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος και κάνει τρελά πράγματα, δεν έχεις την πολυτέλεια τα βόρεια σύνορά σου να μην τα έχεις θωρακίσει. Η ΠΓΔΜ έχει δεν έχει 2 εκατ. κατοίκους, δεν έχει στρατό, έχει 40% πληθυσμό κάτω από τα όρια της φτώχειας, με μέσους μισθούς 420-430 ευρώ, αυτή η θηριώδης που θα μπει να μας καταλάβει, με το 0,96% του βαλκανικού ΑΕΠ, ανεργία 23% και καταθέσεις στις τράπεζες που είναι αστείο ποσό. Αυτή τη χώρα, 140 άλλες χώρες την έλεγαν "Μακεδονία", ενώ και το ΠΓΔΜ είναι "Μακεδονία"».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)