to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:32 | 23.05.2018

Πολιτική

Θ. Παπαχριστόπουλος: «Αυτή η κυβέρνηση έβαλε στοίχημα να γίνει κανονική η χώρα και θα το κερδίσει»

Τι τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, την οποία ζήτησε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά


«Κάποιοι σε αυτή τη Βουλή δεν ήρθαμε να κάνουμε δημόσιες σχέσεις ή να πλουτίσουμε. Βάλαμε ένα στοίχημα να γίνει κανονική αυτή η χώρα. Και αυτό το στοίχημα θα το κερδίσει αυτή η κυβέρνηση. Αφήστε να έρθει ο Αύγουστος του 2018, γιατί κάποιοι εκτίθενται. Το λιμάνι των απελπισμένων λέγεται υπομονή» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, την οποία ζήτησε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος έκανε λόγο για «λυσσαλέα επίθεση» που δέχεται από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθούν να της φορτώσουν (σσ: της κυβέρνησης) τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, όταν -όπως είπε- όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι οι δικές τους πολιτικές δημιούργησαν την οικονομική ασφυξία της χώρας.

«Ξεκίνησε μια λυσσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ότι θα είναι η αριστερή παρένθεση. Αυτή η κυβέρνηση δέχεται μια λυσσαλέα επίθεση από αυτούς που θεωρούν ισόβιο τον εαυτό τους στην εξουσία. Γι αυτό αντιδρούν. Ξεχνούν ότι κάτι έγινε και χρεοκόπησε αυτή η χώρα. Και τρία χρόνια τώρα προσπαθούν να φορτώσουν τη χρεοκοπία της χώρας στη κυβέρνησή μας. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Σημασία έχει η αξιοπιστία του καθενός μας» είπε και πρόσθεσε: «Να θυμίσω ότι όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός είχε χάσει το 27% της περιουσίας του. Τα πάντα κατέρρεαν. Το χρέος ήταν στα 325-328 δισ. Η λέξη "εξοπλισμοί" παρέπεμπε σε μίζα. Όργιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Ζήμενς. Κάποιοι σήμερα μάλιστα κόπτονται για τους συνταξιούχους. Ξέχασαν το πάρτι που γινόταν στην υγεία; Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είπε για 83 δισ ευρώ. Μάλλον ήταν επιεικής. Απίστευτο πάρτι διαφθοράς και διαπλοκής γινόταν και ακόμα έρχονται στην επιφάνεια σκάνδαλα. Ποιος θα έρθει να επενδύσει σε μια χώρα που κορυφαίοι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι και επιτρέπεται να υπάρχει μονοπώλιο στο φάρμακο;».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη, αντέτεινε, όμως, ότι «η κυβέρνηση είχε την εντιμότητα να πάει δύο φορές σε εκλογές και ο ελληνικός λαός της έδωσε και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας».

«Λάθη έγιναν, αλλά κάποια στιγμή παίχτηκε κορώνα γράμματα η πορεία της χώρας. Εμείς ψηφίσαμε συμβιβασμό για να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ. Ναι, έγινε συμβιβασμός, αλλά είχε την εντιμότητα αυτή κυβέρνηση να πάει σε εκλογές. Και ο ελληνικός λαός της ξανάδωσε με μεγάλη πλειοψηφία τη κυβέρνηση. Όμως οι δεύτερες εκλογές του Ιανουαρίου έγιναν αόρατες. Με νέο λυσσαλέο τρόπο αντιμετωπίστηκε ως παρένθεση αυτή η κυβέρνηση» επεσήμανε.

Έκανε, εξάλλου, λόγο για «κινδυνολογίες που ακούγονται από το πρωί μέχρι το βράδυ», σημειώνοντας ότι «ξαφνικά όλοι αγάπησαν τον φτωχό».

«Ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, βεβαίως και περνά δύσκολα. Όμως είναι αναγκαία προϋπόθεση να βελτιωθούν όλοι οι δείκτες για να πάμε στην καθημερινότητα. Η έκτη κατά σειρά αξιολόγηση από διεθνείς οίκους αξιολόγησης πιστοποιούν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Οι εξαγωγές από το 19% πάνε στο 33% με προοπτική να φθάσουν στο 50%. Η ανεργία έπεσε, οι τράπεζες πέρασαν τα crush test» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Ας διαβάσουν όλοι αυτές τις 106 σελίδες. Κάποιοι περίμεναν ότι θα το χλεύαζε και θα το απέρριπτε η ΕΕ. Η τεχνική συμφωνία, όμως, τελείωσε. Λέγανε "το χρέος ξεχάστε το". Το χρέος, όμως, θα συζητηθεί στις 21 Ιουνίου. Όλα δείχνουν ότι πάμε για μια πραγματική έξοδο. Ήδη, υπάρχει ένα μαξιλάρι 22 δισ και προβλέπεται να φθάσει στα 50 δισ το 2020 και θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή και δεν υπάρχει κάτι, εκτός απροόπτου, που να μην μας οδηγήσει στην έξοδο. Ο κ. Τσακαλώτος ποτέ δεν είπε ότι δεν θα έχουμε εποπτεία. Έχουν, όμως, καμία σχέση με τα μνημόνια; Θα έρθουν 2-3 φορές και τέλος. Εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ελεύθεροι» κατέληξε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)