to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 14.11.2019

Πολιτική

Θ. Μωραΐτης: Σε λίγο θα μας πουν ότι για το σκάνδαλο Novartis φταίει ένας περιπτεράς κι ένας δερματολόγος από τα Γρεβενά

Για το σκάνδαλο Novartis και τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε σήμερα (14/11/2019) στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση ΕΡΤ» των Νίνας Κασιμάτη και Χρήστου Παγώνη o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης.


Τόνισε πως το πολιτικό σύστημα έχει χρέος «να αγωνιστεί και να δώσει μάχη, προκειμένου να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας». Επεσήμανε πως το «σκάνδαλο Novartis είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης», του οποίου τη σοβαρότητα και την έκταση γνωρίζουν όλοι οι πολίτες της Ελλάδας.

Αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση, δήλωσε ότι «από το σκεπτικό του κ. Αγγελή –για την αρχειοθέτηση των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου σε βάρος Εισαγγελέων Διαφθοράς- προκύπτει σαφώς ότι δεν υπάρχει καμία σκευωρία», ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για συνεχή και συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου. Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να διαλευκανθεί το σκάνδαλο, έχοντας, βέβαια, πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «FBI κι ελβετική τηλεόραση ασχολούνται σοβαρά με το σκάνδαλο, δεν μπορούν κάποιοι να μιλούν για σκευωρία».

Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό, το οποίο «ήταν ένα από τα τρία ζητήματα στα οποία η Νέα Δημοκρατία βασίστηκε προεκλογικά», υπενθύμισε την «κυβίστησή» της αφού εξελέγη κυβέρνηση, «πουλώντας το ακροδεξιό ακροατήριο στο οποίο βασίστηκε για να κερδίσει τις εκλογές». Τόνισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος», αλλά και πως η Νέα Δημοκρατία «θα παρακαλά να επανεκλεγεί ο Ζάεφ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)