to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:13 | 21.09.2022

Πολιτική

Θ. Μωραΐτης: Σε κατάσταση διάλυσης και απόλυτης εγκατάλειψης το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

«Τρία χρόνια τώρα ο τόπος μας δεν εισπράττει παρά απαξίωση και εξοργιστική εγκατάλειψη. Ο χρόνος έχει τελειώσει προ πολλού. Η κυβέρνηση πρέπει να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας», τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για τα κενά και τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα». .


Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Στον απόηχο της παραμονής του μοναδικού Παιδοψυχίατρου στο Νοσοκομείο Αγρινίου (αφού τελικά έγινε δεκτό το -εύλογο- αίτημά του) έρχεται μία ακόμη περίπτωση απόλυτης εγκατάλειψης των Νοσοκομείων του Νομού μας.

Αυτήν τη φορά αφορά στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου παραιτήθηκε ο μόνιμος τέταρτος χειρουργός και ανακλήθηκε μόλις στον ένα μήνα η παράταση ενός άλλου χειρουργού.

Η υποβάθμιση και η διάλυση, όμως, δε σταματά εδώ: Την ίδια στιγμή, ενεργοί είναι μόνο δύο Αναισθησιολόγοι, με το Διευθυντή Αναισθησιολόγο να φεύγει το Δεκέμβρη και το κενό να καλύπτεται από γιατρό Αναισθησιολόγο από το Αγρίνιο.

Όλα αυτά, ενώ εδώ και 15 μήνες, παρ' όλο που έχει ζητηθεί και υπάρχει και πίστωση, δεν έχει εγκριθεί κανένας επικουρικός γιατρός.

Αυτά τα προβλήματα δεν προέκυψαν ξαφνικά. Μήνες τώρα φωνάζουμε για τα απελπιστικά πολλά (και αδικαιολόγητα) κενά που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων μας.

Ήδη από αρχές Ιουλίου το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου "Χατζηκώστα" με είχε ενημερώσει για την ανάγκη πρόσληψης δύο Αναισθησιολόγων, δύο Γενικών Χειρουργών και ενός Παιδιάτρου, ενώ μου είχε τονίσει ότι δεν έχει γίνει πρόσληψη κανενός επικουρικού ιατρού, με ευθύνη του Υπουργού Υγείας.  Τότε είχαμε αναδείξει την ανάγκη για άμεση και πλήρη στελέχωση, αλλά μάλλον η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάθηκε κάπου μεταξύ αδιαφορίας για το Νομό μας και θερινής ραστώνης.

Τρία χρόνια τώρα ο τόπος μας δεν εισπράττει παρά απαξίωση και εξοργιστική εγκατάλειψη.

Ο χρόνος έχει τελειώσει προ πολλού.

Η κυβέρνηση πρέπει να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Να προχωρήσει εδώ και τώρα στην πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου!». ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)