to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 13.05.2021

Πολιτική

Θ. Μωραΐτης: Η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στον τόπο μας

«Είναι γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα έγινε προσπάθεια από πολλούς να αποδοθεί η όλη αρνητική εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο Πατρών, επιχειρώντας να βγάλουν από το κάδρο την κυβέρνηση και το Νόμο Κεραμέως», τόνισε ο Θ. Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε δήλωσή του


Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με την πρόθεση της κ. Κεραμέως να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Έρχεται να επιβεβαιώσει όσους μιλούσαμε εξ αρχής για μεθόδευση από πλευράς της κυβέρνησης να διαγράψει Αγρίνιο και Μεσολόγγι από τον ακαδημαϊκό χάρτη», ανέφερε.

Μάλιστα, τόνισε ότι η μεθόδευση αυτή «θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής τις επόμενες μέρες».

Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι «έγινε προσπάθεια από πολλούς να αποδοθεί η όλη αρνητική εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο Πατρών, επιχειρώντας να βγάλουν από το κάδρο την κυβέρνηση και το Νόμο Κεραμέως», αυτό «έρχεται να υλοποιήσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό».

«Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος. Δε θα ανεχθούμε την υποβάθμιση του τόπου μας. Θα μας βρει όλες και όλους απέναντι», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης κλείνοντας.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Η πρόθεση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πατρών έρχεται να επιβεβαιώσει όσους μιλούσαμε εξ αρχής για μεθόδευση από πλευράς της κυβέρνησης να διαγράψει Αγρίνιο και Μεσολόγγι από τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Η υλοποίησή του θα είναι η ταφόπλακα της πνευματικής, οικονομικής και επιστημονικής προόδου και ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας, ενός Νομού αφημένου από την κυβέρνηση στην τύχη του - σε όλα τα επίπεδα.

Δεν περιμέναμε από την κ. Κεραμέως κάτι καλύτερο: η θητεία της έως τώρα βρίθει αναλγησίας, ταξικής μεροληψίας και ξεπερασμένων, αντιεκπαιδευτικών πρακτικών.

Είναι γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα έγινε προσπάθεια από πολλούς να αποδοθεί η όλη αρνητική εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο Πατρών, επιχειρώντας να βγάλουν από το κάδρο την κυβέρνηση και το Νόμο Κεραμέως.

Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, για το οποίο κι εγώ μίλησα σκληρά, έρχεται να υλοποιήσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Οι μάσκες πλέον έπεσαν.

Και είναι ξεκάθαρο ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε όσα Τμήματα Σχολών μας άφησαν, αλλά... χωρίς φοιτητές. Κι αυτό διότι η όλη μεθόδευση θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής τις επόμενες μέρες.

Κι ακριβώς εκεί είναι που όλοι - ακόμη και οι πιο δύσπιστοι- θα κατανοήσουν ποιος ήταν εξαρχής ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και ποιο είναι το μέλλον της ακαδημαϊκής κοινότητας στον τόπο μας.

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος.

Δεν θα ανεχθούμε την υποβάθμιση του τόπου μας.
Θα μας βρει όλες και όλους απέναντι.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)