to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 29.01.2021

Αθλητισμός

Θ. Μωραΐτης για ΕΠΟ: «Η χειραγώγηση και κομματικοποίηση του αθλητισμού συνεχίζεται»

«Για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, το Μαξίμου αποφασίζει για τον Πρόεδρο της ΕΠΟ. Ήταν ξεκάθαρη από την αρχή η επιλογή της κυβέρνησης για πρακτικές άλωσης, χειραγώγησης και κομματικοποίησης των αθλητικών ομοσπονδιών», τονίζει ο ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης.


Στη δήλωσή του ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, τονίζει: 

«Για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, το Μαξίμου αποφασίζει για τον Πρόεδρο της ΕΠΟ. Ήταν ξεκάθαρη από την αρχή η επιλογή της κυβέρνησης για πρακτικές άλωσης, χειραγώγησης και κομματικοποίησης των αθλητικών ομοσπονδιών.

Προϋπόθεση της διεκδίκησης από τον κ. Ζαγοράκη της θέσης του Προέδρου της ΕΠΟ ήταν προφανώς η επανένταξη στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Πιστεύαμε ότι θα κρατούσαν τα προσχήματα.Αντιμετωπίζουν, όμως, τον αθλητισμό ως φέουδο, του οποίου την τύχη αποφασίζουν, καθορίζοντας τους όρους του δικού τους παιχνιδιού.

Αυτήν την κατεύθυνση θα εξυπηρετήσει και το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, που προανήγγειλε η κυβέρνηση, με πρόσχημα την ολιστική μελέτη της UEFA για το ποδόσφαιρο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιδιώξουν να καταργήσουν ό, τι τους ξέφυγε με τον προηγούμενο αθλητικό νόμο.

Συνεχίζουν το ξήλωμα των δημοκρατικών κατακτήσεων του Ν.4603/2019, που ενίσχυε την πολυφωνία κι εξασφάλιζε τη διαφάνεια και την ανανέωση στη διοίκηση του αθλητισμού.

Επιχειρούν ένα βήμα παραπάνω, για την εγκαθίδρυση ενός στενού κομματικού μηχανισμού της άμεσης επιρροής του κ. Μητσοτάκη.

Συνεχίζουν να τραυματίζουν το αθλητικό κίνημα και να εργαλειοποιούν τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Εμείς συνεχίζουμε να μαχόμαστε, για να τους ξεσκεπάζουμε.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)