to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:26 | 10.05.2021

Πολιτική

Θ. Μωραΐτης: Φιάσκο ο σχεδιασμός στα νοσοκομεία- Φτάνει η κοροϊδία

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει γυρισμένη την πλάτη στην Αιτωλοακαρνανία και να παίζει στα ζάρια την υγεία των πολιτών της. Φτάνει με την κοροϊδία!»


Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με τον εμβολιαστικό σχεδιασμό, αλλά και τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στο Νομό τις τελευταίες ημέρες.

Όπως είπε, «τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου μετατρέπονται σε Νοσοκομεία μίας νόσου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο λοιπούς -πλην του κορωνοϊού- νοσηλευόμενους», ενώ επεσήμανε πως «ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι ο λάθος σχεδιασμός των εμβολιασμών θα οδηγούσε στο φιάσκο που βιώνει η Αιτωλοακαρνανία». Χαρακτήρισε την προσέγγιση της κυβέρνησης «εξ αρχής επιπόλαια», ενώ την έψεξε για «εξοργιστική προχειρότητα» .

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, βάσει της εκτόξευσης των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία τις τελευταίες ημέρες, «ο σχεδιασμός καθίσταται υγειονομικά επικίνδυνος», αφού «ο αυξανόμενος αριθμός εμβολιαζόμενων δημιουργεί συνωστισμό». Επιπλέον ανέφερε  πως «υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού», με αποτέλεσμα «όλο το βάρος της εμβολιαστικής διαδικασίας, αλλά και των νοσηλειών, να το επωμίζονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές».

«Δεν υπήρξε από πριν μέριμνα για την ένταξη των ΤΟΜΥ και των Κέντρων Υγείας στην εμβολιαστική διαδικασία, δεν υπήρξε οργάνωση», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει άμεσα «να γίνουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού κι εμβολιαστικά κέντρα εκτός Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με προσωπικό στα Κέντρα».

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει γυρισμένη την πλάτη στην Αιτωλοακαρνανία και να παίζει στα ζάρια την υγεία των πολιτών της. Φτάνει με την κοροϊδία!», είπε ο κ. Μωραΐτης κλείνοντας.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή:

«Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι ο λάθος σχεδιασμός των εμβολιασμών θα οδηγούσε στο φιάσκο που βιώνει η Αιτωλοακαρνανία τις τελευταίες ημέρες.

Η προσέγγιση της κυβέρνησης ήταν εξ αρχής επιπόλαια και η προχειρότητά της εξοργιστική.

Με τα κρούσματα στο Νομό μας, όμως, να εκτοξεύονται τις τελευταίες ημέρες και τα περιστατικά νοσηλείας να αυξάνονται, ο σχεδιασμός καθίσταται και υγειονομικά επικίνδυνος:

Τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου μετατρέπονται σε Νοσοκομεία μίας νόσου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο λοιπούς -πλην του κορωνοϊού- νοσηλευόμενους.

Παράλληλα, οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώνονται, αφού στο Νοσοκομείο Αγρινίου παίρνουν απόφαση για αναστολή των εξωτερικών ιατρείων και αναστολή των όλων τακτικών χειρουργείων.

Υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα όλο το βάρος της εμβολιαστικής διαδικασίας, αλλά και των νοσηλειών, να το επωμίζονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που καλούνται να γίνουν "υπεράνθρωποι" και να ανταποκριθούν στο αλαλούμ.

Δεν υπήρξε από πριν μέριμνα για την ένταξη των ΤΟΜΥ και των Κέντρων Υγείας στην εμβολιαστική διαδικασία, δεν υπήρξε οργάνωση. Τώρα, στα Νοσοκομεία ο συγχρωτισμός είναι απερίγραπτος, αφού οι εμβολιαζόμενοι  διαρκώς αυξάνονται, με τους αυτονόητους υγειονομικούς κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Η μεταφορά των εμβολιαστικών γραμμών σε Ι. Π. Μεσολογγίου και Αγρίνιο δεν επαρκεί για να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκληθεί.

Πρέπει... χτες:

- να γίνουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού κι εμβολιαστικά κέντρα εκτός Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου

- να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού και τις ΤΟΜΥ των περιοχών αυτών

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει γυρισμένη την πλάτη στην Αιτωλοακαρνανία και να παίζει στα ζάρια την υγεία των πολιτών της.

Φτάνει με την κοροϊδία!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)